GÜNDEM / 29 Ekim 2017

GÜNDEM / 29 Ekim 2017

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhuriyetimiz 94 yaşında

- Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yurtta, KKTC'de ve yurt dışındaki temsilciliklerde törenler düzenlenecek.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tebrikatı kabul edecek ve resepsiyon verecek. Programlara TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.

(Ankara/10.00/11.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ile Irak Türkmenleri heyetini ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/15.30/17.00)


EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tebri̇kat Töreni̇'ne, 29 Eki̇m Cumhuri̇yet Bayramı kutlamalarına ve 786 sosyal konutun kura çeki̇m töreni̇ne katılacak.

(Deni̇zli̇/10.00-10.30-14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kastamonu Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi'ne iştirak edecek.

(Kastamonu/13.40) (Fotoğraflı-Görüntülü)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Umman Başbakan Yardımcısı Seyyid Fahd bin Mahmud el-Said ile Dışişlerinden Sorumlu Bakan Yusuf bin Alavi bin Abdullah ile ayrı ayrı görüşecek.

(Maskat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi'nin tek taraflı bağımsızlık ilanına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Barcelona/Madrid) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Irak'ın Kerkük kentinin, merkezi hükümete bağlı güçler tarafından alınması sonrası yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Kerkük) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Süper Lig'de 10. haftaya Atiker Konyaspor-Osmanlıspor, Kardemir Karabükspor-Demir Grup Sivasspor, Bursaspor-Antalyaspor ve Trabzonspor-Galatasaray maçlarıyla devam edilecek.

(Konya/Karabük/14.00/Bursa/16.30/Trabzon/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2019 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki ikinci maçında deplasmanda Yunanistan ile karşı karşıya gelecek.

(Atina/19.00)

3- İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı, 2019 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Grubu'ndaki ilk maçında Antalya Stadı'nda İngiltere ile karşılaşacak.

(Antalya/16.00) (Fotoğraflı)

4- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 4. haftaya Darüşşafaka-Pınar Karşıyaka, Sakarya Büyükşehir Belediyespor-TOFAŞ, Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe Doğuş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Yeşilgiresun Belediyespor müsabakalarıyla devam edilecek.

(İstanbul/13.00/17.00/19.30/Sakarya/15.15) (Fotoğraflı)

5- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 4. hafta, Mersin Büyükşehir Belediyespor-Adana ASKİ, Beşiktaş-Galatasaray, İstanbul Üniversitesi-Fenerbahçe ve Hatay Büyükşehir Belediyespor-Canik Belediyespor karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

(Mersin/14.00/İstanbul/14.00/16.00/Hatay/16.30) (Fotoğraflı)

6- Voleybolda Efeler Ligi'nin 7. haftasında 5 maç oynanacak. (Fotoğraflı)

7- TFF 1. Lig'in 10. haftasına Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Denizlispor, Gazişehir Gaziantep-Elazığspor, Adana Demirspor-Akın Çorap Giresunspor ve Grandmedical Manisaspor-Ümraniyespor karşılaşmalarıyla devam edilecek.

(Erzurum/Gaziantep/13.00/Adana/Manisa/15.30) (Fotoğraflı)

8- TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de gruplarda 10. hafta maçları oynanacak.


ÖZEL HABER


1- Kadınlar Hazinenin "altın tahvili"ni sevdi

- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

- "Hazinenin altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının ilk ihraç dönemini başarıyla tamamladık. 4 haftalık ilk talep toplama döneminde 12 bin 800 vatandaşımızın, 370 milyon lira değerinde yaklaşık 2,5 ton altınını yastık altından çıkardık"

- "Taleplerin yarısından fazlası altına dayalı kira sertifikasına geldi. Konu altın olunca beklediğimiz gibi kadınlarımızın ilgisinin erkeklerden daha yüksek olduğunu gördük"

- "Bunu milli bir proje olarak görüyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu ihraçlara devam etmeyi planlıyoruz. Bunu daha etkin bir kampanyayla sürdüreceğiz"

(Zeynep Akyıl/Ankara)

2- "Asrın projesi" Marmaray ile 4 yılda 226 milyon yolcu taşındı

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

- "Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümünde, Asya ile Avrupa kıtalarını demir ağla birleştiren, demiryolu geçişini kesintisiz hale getiren 'asrın projesi' Marmaray'ın hizmete girişinin 4. yılını kutluyoruz"

- "Günde toplam 333 sefer yapılan Marmaray'da dört yılda 226 milyon yolcu taşıdık"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

3- Tasarım merkezi sayısı 100'e ulaştı

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

- "Türkiye'de faaliyet gösteren tasarım merkezi sayısı 100'e ulaştı. 100. tasarım merkezi belgesi, Denizli'de 12 personeliyle tekstil sektöründe tasarım faaliyetleri gerçekleştiren Nesa Tekstil Sanayi ve Tic. AŞ'ye verildi"

- "13 ilde, 22 sektörde faaliyet gösteren tasarım merkezlerinde 2 bin 112 tasarım personeli istihdam edilirken, bin 172 proje yürütülüyor"

- "Tasarım merkezlerimiz, sürdürdükleri titiz çalışmalar neticesinde 72'si patent, 140'ı marka, 179'u tasarım olmak üzere çeşitli fikri ve sinai haklar da edindi"



***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler