GÜNCELLEME - FETÖ'nün darbe girişimi

GÜNCELLEME - FETÖ'nün darbe girişimi

Yurt dışına çıkmaya çalışırken gözaltına alınan bir kurmay albay, İzmir'de sevk edildiği mahkemece tutuklandı ADLİYE SONUCU EKLENDİ

İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturmada yurt dışına çıkmaya çalışırken gözaltına alınan bir kurmay albay, İzmir'de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltı kararı bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki bir birlikte görevli Kurmay Albay Seyfullah Çakır, Adana Havalimanından yurt dışına çıkmak isterken yakalandı.

Emniyetteki işlemlerin ardından İzmir'e getirilen ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından ifadesi alınan Kurmay Albay Çakır, "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, TBMM'yi ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, cumhurbaşkanına suikast" suçlamalarıyla sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Zanlının, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da görev yaptığı ve başarısız olunca yurt dışına çıkmaya çalıştığı öğrenildi. Çakır'ın, darbe girişiminde bulunan tutuklu 2 subayla da irtibatlı olduğu kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler