GÜNCELLEME 2 - FETÖ'nün darbe girişimi

GÜNCELLEME 2 - FETÖ'nün darbe girişimi

Adana'da haklarında gözaltı kararı bulunan hakim ve savcılardan 20'si adliyeye teslim oldu- Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 11'i tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 4 şüphelinin işlemleri devam ediyorTESLİM OLANLARIN SAYISI GÜNC

ADANA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Adana'da hakkında gözaltı kararı verilen hakim ve savcılardan 20'si adliyeye teslim oldu.

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı bulunan 70 hakim ve savcıdan tutuklanan 23'ü ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 5'i dışındaki firari olanların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bu arada, firari olarak aranan 20 hakim ve savcı Adana Adliyesine teslim oldu.

Adliyedeki polis merkezinde gözaltında tutulan hakim ve savcılar, adli tıp biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmaya başlandı.

Savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen 16 şüphelinden 11'i tutuklandı, 5'i adli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 4 şüphelinin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Firari 22 hakim ve savcının aranmasına devam ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler