GSO'dan 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na destek

GSO'dan 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na destek

Gaziantep'te sanayiciler, kampanyaya 21 milyon 634 bin 660 lira bağışta bulundu- GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu:- "Başbakanlığın başlattığı dayanışma kampanyası sayesinde, demokrasi şehitlerimize ve kahraman gazilerimize vefa borcumuzu bir nebze de

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) bünyesindeki sanayiciler, 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na 21 milyon 634 bin 660 lira bağışta bulundu.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Başbakanlık tarafından 15 Temmuz darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşların aileleri ve yaralanan vatandaşlar için düzenlenen yardım kampanyasına, GSO'ya üye sanayicilerin ailelerin kederlerini hafifletmek ve gazilerin acılarına ortak olmak için destek verdiği bildirildi.

Bu noktada, 8 Ağustos-26 Eylül tarihlerinde toplanan 21 milyon 634 bin 660 lira bağışın, kampanyayı yürüten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kampanya için oluşturulan banka hesaplarına yatırıldığı aktarıldı.

Açıklamada, GSO üyelerinin bu bağışının, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyelerinin kampanya için yaptığı toplam 53 milyon 366 bin 424 lira bağışın yüzde 40,5'lik bölümüne karşılık geldiği belirtildi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, 15 Temmuz'da tarihte eşi benzeri görülmemiş kanlı darbe girişimi yaşadığını, yüzlerce insanın şehit olduğunu ve yaralandığını anımsattı.

Vatan için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlere ve gazilere minnet ve şükran borçlarının bulunduğunu vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Darbe girişimine karşı canlarını ortaya koyanlar, cesur duruşlarıyla milli egemenliğe sahip çıktılar, tüm dünyaya demokrasi örneği verdiler, tarihin yönünü değiştirdiler. O gece yaptıkları, hiçbir parasal değerle ölçülemeyecek kadar kutsal ve değerlidir. Başbakanlığın başlattığı dayanışma kampanyası sayesinde, demokrasi şehitlerimize ve kahraman gazilerimize vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkanı bulduk. Kampanyayı düzenleyerek bize bu fırsatı veren sayın Başbakanımıza teşekkür ederiz. Bizler geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ecdadımızdan aldığımız feyz ve güçle birbirimize kenetlenerek, ülkemizi her alanda daha ileriye götürme azmi içinde olacağız. 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na yardımda bulunan tüm sanayicilere teşekkürlerimi sunuyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :