Görme engelliler okulunun mezuniyet etkinliği

Görme engelliler okulunun mezuniyet etkinliği

Sarıyer Veysel Vardal Görme Engelliler Okulu'ndan mezun olacak öğrenciler için yıl sonu pikniği ve mezuniyet töreni düzenlendi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Sarıyer Veysel Vardal Görme Engelliler Okulu, 45. dönem mezunları için yıl sonu etkinliği düzenledi.

Kilyos'taki okulun bahçesinde düzenlenen piknikte, 83 görme engelli öğrenci, velilileri ve öğretmenleri katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sesli Kütüphane personeli, pikniğe ve yapılan karne şenliğine destek verdi.

Piknikte, 2016 yılı İstanbul Kalkınma Ajansı destek programları kapsamında "İstanbul Görme Engelliler Bilgi Merkezi" projesini yürüten sesli kütüphane personeli, bütün çocuklara yaş gruplarına ve eğitim gördükleri sınıflara uygun sesli kitapları dijital kartlara yükleyerek hediye etti ve çocuklara dondurma ikramında bulundu.

Kütüphane gönüllülerinden İpek Darga da öğrenci doğru duruş egzersizleri yaptırdı, öğrencilerle beraber balon uçurdu. Okulun müzik öğretmeni Sumru Dereli eşliğinde görme engelli öğrenciler sevilen türküleri seslendirdi.

Piknikte, Altınokta Körler Vakfı iş birliğiyle görme engelli öğrencilerin yaptığı resimleri Brail baskı ile bayram tebrik kartına dönüştürdü ve bu çalışmada başarılı olan öğrencilere çeyrek altın ve parayla ödüllendirildi.

- "Eğitim her engeli aşar"

Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, burada yaptığı konuşmada, mezuniyet törenine katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Bilgin, okulun 1971 yılından bu yana eğitim vermeyi sürdürdüğünü hatırlatarak, "Bugün 8. sınıftan mezun olan öğrencilerimize, 10 öğrencimize diplomalarını vereceğiz. Okulumuzda 83 öğrencimiz var, bunların 5'i yatılı eğitim görüyor. Diğer öğrencilerimiz ise hem ilçemizden hem de ilçemiz dışından okulumuza taşımalı sistemle getiriliyor. "diye konuştu.

Görme engelli öğrencilerin ailelerine ve öğretmenlerine bu çocukların eğitimleriyle yakından ilgilendikleri için teşekkür eden Bilgin, "Eğitim her engeli aşar. Bu çocuklarımızda bir takım engellere rağmen eğitimlerini devam ettirdiler. Bu okulda almış oldukları eğitim sonucunda da mezuniyete hak kazandı. Bu engellerden yılarak, onları odalara hapsetmeyen, onların eğitimlerini önemseyen anne ve babalarını tebrik ediyorum." dedi.

Bilgin, velilerden çocuklarının eğitimlerini sürdürmelerini istedi.

Sarıyer Veysel Vardal Görme Engelliler Okulu Müdürü Müjdat Kalkan da öğrencileri mezun ederken bir yandan mutluluk duyduğunu, bir yandan da onlardan ayrılacağı için üzüldüğünü söyledi.

Öğrencilerin yaptığı resimlerden tebrik kartları bastıklarını belirten Kalkan, "Bu proje ile hem çocuklarımızın çalışmaları herkese ulaşmış oldu hem de en önemlisi çocuklarımızın eserlerinden yapılan tebrik kartları sayesinde kart gönderme kültürünü devam ettirmiş olacağız" dedi.

Program sonrası mezun öğrencilere, Bilgin tarafından çeyrek altın verildi.

Piknikte, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Altınokta Körler Vakfı Başkanı Oya Sebük ve vakıf üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sesli Kütüphane Yönetici Esra Korkmaz ve kütüphane personeli ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri öğrencileri yalnız bırakmadı.

Piknik, öğrencilerin kep fırlatması ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler