Golovkin-Canelo maçı berabere bitti!

Golovkin-Canelo maçı berabere bitti!

Gennady Golovkin-Canelo maçını kim kazandı?

img_7580.jpg

 ünlü Kazak şampiyon, WBC, WBA, IBF ve IBO orta sıklet unvanlarının sahibi Müslüman boksör Gennady Golovkin ile WBO'nun ünvan sahibi profesyonel boksun en büyük yıldızlarından Meksikalı Saul “Canelo” Alvarez, Las Vegas'ta karşı karşıya geldi. Baştan sona nefes kesen maç beraberlikle bitti. Böylece iki boksör de sahip oldukları kemerleri korudu.

Mücadele sonunda hakemlerden Dave Moretti 115-113 "Golovkin", Adalaide 118-110 "Canelo",  Don Trella 114-114 "berabere" şeklinde puanlama yapınca maç berabere bitmiş oldu.

100 Milyon Dolarlık Maç
ABD ve Birleşik Krallık’ta öde-izle (PPV) sistemi ile yayınlananan karşılaşmadan 100 milyon ABD doları civarında bir hasılat  elde edildi. Mücadele sonunda Canelo 36 milyon ABD doları (yaklaşık 122 milyon TL), Golovkin ise 24 milyon ABD doları (yaklaşık 92 milyon TL) civarında bir gelir elde etti.

img_7578.jpg

Golovkin ilk kez kazanamadı

Yenilgisiz Müslüman böksör Golovkin bu sonuçla ilk beraberliğini aldı.Profesyonel kariyerinde çıktığı 37 karşılaşmanın tamamını kazanmayı başaran Golovkin, bu mücadelelerde rakiplerini 33 kez nakavt etmeyi başarmıştı.

Canelo 2. beraberliğini aldı

Meksika’da çok yaygın olmayan kızıl saçları nedeniyle Canelo (tarçın) lakabı verilen ve bu isimle tanınan 27 yaşındaki Alvarez'in henüz 15 yaşında başladığı profesyonel kariyerinde çıktığı 51 maçta 49 galibiyeti, 1 mağlubiyeti ve 1 de beraberliği bulunuyordu. Galler asıllı Meksikalı böylece 2. beraberliğini aldı.

Rövanş geliyor

Maç sonunda Canelo maçı kendisinin kazandığını savunurken Golovkin, ünvanını ve kemerini koruduğunu söyledi. Rövanş için evet diyen her iki boksör de bunu sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. 

 

 

Etiketler :