Göçmenlerin eğitimi projesi

Göçmenlerin eğitimi projesi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kurtulmuş:"Bugün Halep'teki olay ondan(Srebrenitsa) çok daha kötü bir katliam. Yüz binlerce insan ölüyor. Fakat bütün dünya sıcak yataklarında uyumaya devam ediyor ve konforlarından hiç vazge

ANKARA (AA) - Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Srebrenitsa katliamının 20. yılında düzenlenen anma törenine katıldığını belirterek, "Bugün Halep'teki olay ondan çok daha kötü bir katliam. Yüz binlerce insan ölüyor. Fakat bütün dünya sıcak yataklarında uyumaya devam ediyor ve konforlarından hiç vazgeçmiyorlar." dedi.

Kurtulmuş, İngiltere'nin öncülüğünde başlatılan göçmenlerin eğitimi ile ilgili rektörlük binasında düzenlenen toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası hakkında konuştu. Kurtulmuş, "Halep deyince içim kan ağlıyor. Dünyanın en güzel şehirlerinden birisiydi. Şu anda 'şehir' diye bir şey yok." ifadesini kullandı.

Sırpların Boşnak sivillere yönelik 1995'te uyguladığı Srebrenitsa katliamını anımsatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Önceki sene Srebrenitsa katliamının 20. yılıydı ve orada düzenlenen anma törenine katılmıştık. Törende dünyanın her yerinden liderler ve etkili insanlar vardı. Herkes gayet üzgün bir şekilde, timsah gözyaşlarıyla ne kadar büyük bir katliam yapıldığından bahsediyor. Bugün Halep'teki olay ondan çok daha kötü bir katliam. Yüz binlerce insan ölüyor. Fakat bütün dünya sıcak yataklarında uyumaya devam ediyor ve konforlarından hiç vazgeçmiyorlar.

Hakikaten bu ikiyüzlülüğü dünya daha fazla kaldıramaz diye düşünüyorum. Onun için sorumluluğumuz çok büyük. Biz sadece bir tarafıyla tutabiliyoruz ama ateş o kadar büyük ki sadece bir tarafını tutmak da yetmeyecek. Hepimizin sorumluluğu, toplumun sorumluluğu çok büyük. Elimizden ne geliyorsa, kimin elinden ne geliyorsa onu fazlasıyla yapmamız lazım. Çünkü bu ateş bir müddet sonra bizi de saracak."

Kurtulmuş, İngiltere'nin öncülüğünde yürütülen göçmenlerin eğitimine ilişkin projede Türkiye, İsveç ve İspanya'nın da yer aldığını ifade ederek, göçmenlerin geldikleri yer ve toplumdaki yeniden inşa sürecinin ölçülmeye çalışılacağını söyledi.

Üniversite olarak, proje çerçevesindeki çalışmaları kendilerinin yapacağını belirten Kurtulmuş, uzun süredir de sahada Suriyeli mültecilerle çalıştıklarını ifade etti. Kurtulmuş, "Sitelerde, Baraj Mahallesi'nde onların eğitimi, öğretimi ve sosyal hayata intibaklarıyla çok yakından ilgiliyiz. Şu anda geçici eğitim merkezlerinde eğitimlerini sürdürüyorlar. Biz kalıcı olarak bir şeyler yapmak istedik." diye konuştu.

Toplantıda ayrıca öğretim üyesi Doç. Dr. Emel Topçu da projenin içeriğine ilişkin teknik bilgi verdi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler