GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan: Dış ticaret hacmimiz 5 milyar doları aştı

GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan: Dış ticaret hacmimiz 5 milyar doları aştı

Girişimci İşadamları Vakfı Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan Konya'nın dış ticaret rakamları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ceylan “Ülkemizin ihracatta en önemli illerinden biri Girişimci şehrimiz olan Konya’mızdır. Yıllık bazda değerlendirdiğimizde şehrimiz en çok ihracat gerçekleştiren 10'uncu şehir konumundadır. Son 10 yılı değerlendirdiğimizde Konya'nın ihracatı yüzde 123,75 artmış bulunmaktadır.

Yeni açıklanan rakamlarda Konya'nın dış ticaret hacmi 5 milyar doları aştı. Konya'nın ihracat performansında artışında ürün çeşitliliği önemli bir konumdadır. Konya’mızın dış ticaret fazlası yaklaşık 1,59 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Konya'nın en fazla dış ticaret fazlası verdiği ilk 5 ülke Irak, ABD, Almanya, Rusya Federasyonu ve İtalya'dır.

Mart ayında Türkiye'nin ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,1 azalırken Konya'nın ihracatı yüzde 0,1 artışla 309,75 milyon dolar oldu. 2024 yılı ilk çeyrek ihracatımız da yüzde 6,6 artışla 851,3 milyon dolara ulaştı. Konya otomotiv endüstrisi, ihracatı martta yüzde 15 artarak 80 milyon dolarla en çok ihracat yapılan sektör oldu." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.