GİV Konya Başkanı Ceylan: Konya’nın ihracat artışı ve büyüme hızı artarak devam edecek

GİV Konya Başkanı Ceylan: Konya’nın ihracat artışı ve büyüme hızı artarak devam edecek

Şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendiren GİV Konya Şube Başkanı Ceylan, Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin ürün çeşitliliği bakımından Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığı belirterek, "Konya’nın ihracat artışı ve büyüme hızı artarak devam edecektir" dedi

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Konya Şubesi Başkanı Fatih Ceylan, 2022 yılı Şubat ayı ihracat rakamları hakkında değerlendirmede bulundu.

GİV Konya şube başkanı Fatih Ceylan açıklamalarında, “Unutulmamalıdır ki Konya Organize Sanayi Bölgesi bakımından Türkiye’de üçüncü, ürün çeşitliliği bakımından ise ilk sıralarda yer almaktadır. Bu bakımdan Konya’nın ihracat artışı ve büyüme hızı artarak devam edecektir. Buna olan inancımız tamdır“ dedi.

"Tüm zamanların Şubat ayı ihracat rakamları rekoru kırıldı"

Giv Konya Şube Başkanı Ceylan, “İhracatımız geçtiğimiz yılın şubat ayına göre yüzde 25,4 artış göstererek 20 milyar dolar olmuştur. Dolayısıyla açıklanan ihracat rakamı tüm zamanların Şubat ayı ihracat rakamları rekorunu kırmıştır. Buna bağlı olarak dış ticaret hacmimiz, geçtiğimiz yıla göre yüzde 36,4 artışla 48,1 milyar dolara yükselmiştir. 2022 yılında daha güçlü üretim hacmimizle bu rekorları daha üst seviyelere hep birlikte taşıyacağız“ ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.