Genel Seçime Doğru

Genel Seçime Doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:- "Bize destek veren kimse pişman olmayacak"- "Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den aday olması bizim adımıza avantaj"

İZMİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, partilerine destek veren hiç kimsenin pişman olmayacağını söyledi. 

Anadolu Ajansı (AA) İzmir Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Hotar, AK Parti'nin 2002'den bu yana yaptığı bazı çalışmaları anlattı.

Vatandaşların Türkiye'nin 12 yıl önceki ile bugünkü durumunu karşılaştırması halinde aradaki farkı görebileceğini ifade eden Hotar, şöyle konuştu:

"Bize destek veren kimse pişman olmayacak. Hangi başlık altında olursa olsun, ister eğitim, ister sağlık, ister ulaşım 12 yıl önceyle şimdiye bakıldığında arada sanki 50 yıl geçmiş gibi bazen de çağ atlamış gibi büyük fark görecekler. Bu farkın hatırına, bunların geriye gitmemesi adına halkımızdan partiler üstü düşünerek Türkiye'nin kazanımlarının, istikrarının, devam ettirilmesi için destek rica ediyorum."

- Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den adaylığı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den adaylığını değerlendiren Hotar, CHP'nin kenti çok güvendiği bir liman gibi görmesinin İzmirlilerin oyuna ipotek koymak anlamına geldiğini, böyle bir şeye İzmirliler'in izin vermeyeceğini dile getirdi. Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önce 'tıpış tıpış gidip oy kullanacaklar' deyip sonra da CHP'nin kendilerince kalesi olarak gördükleri İzmir'de genel başkanın aday olmasını vatandaşlar bence çok doğru bulmadılar. Bize gelen geri dönüşler öyle. Tabii ki kendi takdirleri, saygı duymak gerekir. İzmirliler bugüne kadar CHP'yi dışarıdan tanıyorlardı ama şimdi genel başkanları burada olduğu için daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar ve bu tanımanın CHP'nin aleyhine gelişeceğini düşünüyorum. Halkımız kim daha halkla iç içe, kim daha samimi, bugüne kadar kim daha sözünde, uygulamalarında durdu bunu daha iyi görecekler." 

"12 yıl önceki bizim sosyal uygulamalarımızı 'halka sadaka vermek' olarak niteleyen muhalefet partileri bugün seçim vaatlerini direkt onlar üzerine oluşturmuş durumda" diyen Hotar, şunları söyledi: 

"12 yıl sonra mı anladınız bu ülkede yoksullar, yardıma muhtaçlar, engelliler, dezavantajlılar var diye... Siz 12 yıl sonra AK Parti'nin faaliyetlerini, politikalarını izleye izleye ancak mı anladınız? Bugün bunları tıpatıp neredeyse kopyalayıp seçim vaadi olarak söylüyorlar. Bu da bence seçmeni hafife almaktır. Hem halkımızın hem İzmirliler'in bunlara çok fazla prim vereceğini düşünmüyorum. (Kılıçdaroğlu'nun) buradan aday olması bizim adımıza avantaj."

AA İzmir Bölge Müdürü Mehmet Güldaş, Hotar'a AA Almanağı hediye etti. 

Kaynak:Haber Kaynağı