Genel Kurul öncesi açıklama: Konyaspor'un borcu ne kadar?

Genel Kurul öncesi açıklama: Konyaspor'un borcu ne kadar?

Konyaspor, 20 Kasım'da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul öncesinde başkanlık sürecini ve kulübün mali durumunu kamuoyuyla paylaştı.

Konyaspor, 20 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Olağanüstü Genel Kurul öncesi, kulüp başkanlığı süreci ve mali durum hakkında yazılı bir açıklama yaptı. 30 aylık görev süresinde Fatih Özgökçen başkanlığındaki yönetim kurullarının, Konyaspor Kulübü'nün menfaatleri doğrultusunda özveri ve samimiyetle çalıştığı belirtildi.

Açıklamada, 05.06.2021 tarihinde başkanlık görevine başlayan Fatih Özgökçen'in 20 Kasım 2023 tarihindeki Olağanüstü Genel Kurul ile görevi devredeceği ve tekrar aday olmayacağı ifade edildi.

Kulübün başarılarına vurgu yapılan açıklamada, son 5 sezon içinde elde edilen yüksek puanlar ve ikinci yarı performanslarıyla Konyaspor'un önemli bir futbol takımı haline geldiği vurgulandı. Basketbol takımının da 100. yılın kutlandığı dönemde Süper Lig'e yükselmesi ve mücadelesine devam etmesine dikkat çekildi.

Mali açıdan yapılan açıklamada, göreve geldiklerinde devralınan 31 milyon Euro'nun üzerindeki borcun, ekonomik zorluklara rağmen 20 milyon Euro'ya kadar düşürüldüğü belirtildi.

Bu başarıda kurumsal yönetim anlayışının ve transfer harcamalarının denk bütçeyle idare edilmesinin etkili olduğu vurgulandı. Kulübün reklam, spor sponsorluk ve bağış gelirlerinin artırıldığı, her yıl bir önceki yıla oranla iki katından fazla sponsorluk geliri sağlandığı ifade edildi.

Son olarak, Konyaspor Kulübü yönetiminin, 2021 yılı Haziran ayında devraldığı zorlu şartlara rağmen kulübü daha iyi bir konuma getirmek için özveriyle çalıştığı belirtilerek, olağanüstü genel kurula davet yapıldı ve gelecek yönetim kuruluna maddi ve manevi destek sözü verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum