Gençler "yüzü"nden memnun değil

Gençler "yüzü"nden memnun değil

Dış görünüşe verilen önem ve sosyal medyada fotoğraf paylaşımının artmasıyla daha güzel ya da yakışıklı görünmek isteyen gençler, yüz estetiğine yöneliyor- OHSAD Genel Başkanı Bahat: - "Estetik yaptırma yaşı gittikçe düşüyor. Eskiden insanlar yüzlerinde y

İSTANBUL (AA) - ELİF FERHAN YEŞİLYURT - Dış görünüşe verilen önem ve sosyal medyada fotoğraf paylaşımının artmasıyla daha güzel ya da yakışıklı görünmek için yüz estetiğine başvuran gençlerin sayısı giderek yükseliyor.

Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Genel Başkanı Reşat Bahat, Türkiye'de estetik sektörü büyüklüğünün 1 milyar lira olduğunu belirtti.

Bahat, estetik alanında kayıt dışılığın görüldüğüne dikkati çekerek, "Sektörümüz için kayıt dışılık söz konusu değil. Hastanelerde, tanımlanmış kurumlarda çok ciddi bir sıkıntı yok. Ama onların dışında kayıt dışı olarak 2,5 milyar liralık bir pazar söz konusu." ifadelerini kullandı.

Cerrahi olmayan müdahalelerde ciddi artış olduğunu belirten Bahat, şunları kaydetti:

"En sık operasyonlar yüz bölgesine yapılıyor. Kırışıklık, göz kapağı düşüklüğü, göz altı torbaları, alın ve yüz germe, dudak dolgusu müdahaleleri yapılıyor. Bunların dışında göğüs ve burun için ciddi talepler var. En çok kadınlar estetik yaptırıyor ama erkeklerde de ciddi talep artışı söz konusu. İnsanların beğenileri zaman içerisinde değişebilir. Artık daha metroseksüel erkekler görüyoruz, daha şehirli nüfusumuz var. Belki bir eleştiri olacak ama iç derinlik azaldıkça görünüm daha çok kıymet kazanıyor herhalde... Gençler yüzleriyle oynamayı fazla seviyor. Kimse yaratıldığı gibi olmaya razı değil."


- "Genç nüfusun estetiğe olan talebi yüksek"


Reşat Bahat, estetik yaptırma yaşının gittikçe düştüğünü vurgulayarak, eskiden insanların, yüzlerinde yaşının izleri belli olduğunda bu yola başvurduğunu ancak şimdi botoksun, dolgunun uygulama kolaylığından ve yaygınlaşmasından dolayı genç nüfusun estetiğe olan talebinin yüksek olduğunu söyledi.

Yüzü daha oturmamış bir kişiye estetik yapmamak gerektiğini savunan Bahat, bunun tıbben de etik olmadığını vurguladı.

Bahat, estetiğin kamu hastanelerinde özel hastaneler kadar yapılmadığını belirterek, "Neticede SGK'nın karşılamadığı hizmetler... Kamu hastanesine de gitse, özel hastaneye de gitse kişi para verecek. İnsanlar saklamak da istiyor. Estetik talebinin cerrahi kısımlarının neredeyse tamamını hastaneler ya da cerrahi merkezleri karşılıyor ama onun dışındaki botoks, dolgu gibi bazı işlemler, özel hastaneler veya cerrahi merkezlerinin dışında yapılıyor." şeklinde konuştu.


- "Estetikte Avrupa ülkelerinden iyiyiz"


OHSAD Genel Başkanı Bahat, estetik için yurt dışından "müthiş" bir talep olduğuna işaret ederek, "Türkiye'nin estetik turizminde patlama düzeyinde artış var. Çok yetenekli arkadaşlarımız var. Sağlık Bakanlığı da artık bu işi merdiven altı yapanların üzerine gidiyor. Son 5 yıl içerisinde estetik turizminde patlama oldu diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Körfez ve Avrupa ülkelerinden estetik için Türkiye'ye gelenler olduğunu anlatan Bahat, "Estetikte kalite olarak bizimle sadece Fransa yarışabilir. Onun dışında bütün Avrupa ülkelerinden iyiyiz. Fiyat olarak da uygunuz." dedi.

Estetik için kullanılan malzemelerde yerlilik oranının yüzde 20'nin altında bulunduğunu ifade eden Bahat, kamunun bu konuda ciddi teşvik verdiğini, önce pazarın büyümesi gerektiğini, bu oluştukça yerlilik oranının artacağını söyledi.


- "Vatandaşın güzelliği için harcayacağı paraya ihtiyacımız var"


Reşat Bahat, sektörün büyümesi ve gelişmesi için özel sektöre daha fazla estetik cerrahi kadrosu verilmesi gerektiğini belirterek, "Sektör olarak bizim vatandaşın güzelliği için harcayacağı paraya ihtiyacımız var." dedi.

Estetik ile ilgili çıkan olumsuz haberlere de değinen Bahat, vatandaşların hesap soramayacakları insanlara canlarını emanet etmemeleri gerektiğini söyledi.

Estetik yaptırmak isteyenlere kurumsallaşmış yerlerde, iyi hekimler ile bunu gerçekleştirmesi önerisinde bulunan Bahat, yaşanılan olumsuz tecrübelerin de Sağlık Bakanlığı'na bildirilmesi gerektiğini kaydetti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :