Gazze'de üç çocuğun hayatını kaybetmesi

Gazze'de üç çocuğun hayatını kaybetmesi

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye, 3 çocuğun mum sebebiyle çıkan yangında hayatını kaybetmesi olayında, Filistin yönetiminin de sorumluluğu bulunduğunu belirtti

GAZZE (AA) - Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, mum kullanılan bir evde çıkan yangında 3 çocuğun ölümünü "abluka cinayeti" olarak nitelendirdi.

Hayatını kaybeden 3 çocuğun cenaze törenine katılan Heniyye, olayı abluka cinayeti şeklinde değerlendirerek, Filistin yönetimini de yaşananlardan sorumlu tuttu.

Heniyye, elektrik krizinin çözümü için önerilen tüm projeleri reddettiği gerekçesiyle Filistin yönetimine tepki göstererek, "Olayın sorumlusu, Gazze'ye liman inşasını kabul etmeyen ve elektrik krizini çözmeye yönelik projeleri reddeden Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Rami el-Hamdallah'tır." dedi.

Hamas yöneticisi, yangında çocukların hayatlarını kaybetmesinin, "İsrail'in Gazze Şeridi sınırında olayları tırmandırması" kadar önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Gazze'de dün çamaşır makinası üzerindeki mumun devrilmesi sonucu çıkan yangında 3 çocuk hayatını kaybetmişti. Konuyla ilgili bugün bir açıklama yayımlayan Hamas, Gazze Şeridi'ne İsrail tarafından uygulanan ablukanın kaldırılması için uluslararası topluma çağrıda bulunmuştu.

İsrail'in 2006 yılında tek elektrik üretim santralini bombalaması sebebiyle Gazze'de yıllardır elektrik krizi yaşanıyor.

Gazze'de üç çocuğun hayatını kaybetmesi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler