Gaziantep'teki terör saldırısı

Gaziantep'teki terör saldırısı

Saldırının gerçekleştiği sokakta patlamanın etkisiyle çok sayıda evin camlarının kırıldığı ve hasar oluştuğu gözlendi- Gelinin komşusu Hatun Kuşçu: - "Keşke evim yerle bir olsaydı da komşularıma bir şey olmasaydı. Gelin Besna çok iyi bir kızdı, burada biz

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te sokak düğününde meydana gelen ve 30 kişinin yaşamını yitirdiği, 94 kişinin de yaralandığı terör saldırısındaki patlamanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı.

Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Patlama nedeniyle çevredeki çok sayıda ev ve iş yerinde hasar oluştu.

Polis ekiplerinin incelemesinin ardından bölgeye girişlerine izin verilen vatandaşlar, saldırının çevreye verdiği zararı görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Sabah erken saatlerde evlerinin kapılarını açan vatandaşlar temizlik ve onarım yapıyor.

Olayda hayatını kaybeden ya da yaralanan vatandaşların yakınları ise ağıtlar yakıp gözyaşı döktü.

Gelinin komşusu Hatun Kuşçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyinin evine gittiği için komşularının kınasına katılamadığını ve bu sayede hayatta kaldığını söyledi.

Olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadığını anlatan Kuşçu, şunları kaydetti:

"Dün kınaya katılamamıştım ama bugün düğünde yer almayı planlamıştık. Olayı öğrendikten sonra hemen eve geldim ve kötü manzarayla karşılaştım. Ne yapacağımı bilmeden oradan uzaklaştık. Gece ağabeyimde kaldım ama hiç uyuyamadım, şimdi de evimin bu haliyle karşılaştım. Keşke evim yerle bir olsaydı da komşularıma bir şey olmasaydı. Gelin Besna çok iyi bir kızdı, burada bizim çocuklara gönüllü olarak Kur'an-ı Kerim öğretiyordu. Ne diyeceğimi bilemiyorum, çok üzgünüm."

Merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'ndeki 91007 numaralı sokakta organize edilen düğüne, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce terör saldırısı düzenlenmiş, saldırıda 30 kişinin yaşamını yitirdiği, 94 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :