G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı

G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı

Pekin'de bu yıl altıncısı düzenlenen G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı'na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu katılacak

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çin'in başkenti Pekin'de G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı'na katılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Soylu bu yıl altıncısı düzenlenecek toplantı için Çin'in başkenti Pekin'e gitti.

İlk kez 2010'da ABD'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve takip eden yıllarda Fransa, Meksika, Rusya, Avustralya ve geçen yıl Türkiye'de yapılan toplantıda bir araya gelen Çalışma ve İstihdam bakanları, bu sene 12-13 Temmuz 2016 tarihlerinde Çin'de görüşecek.

Toplantıya G20 üyesi ve davetli ülke bakanları, uluslararası kuruluşların üst düzey yöneticileri, sosyal taraflar (B20 ve L20) ile G20 etkileşim gruplarının (C20, T20, W20 veY20) temsilcileri katılacak. Toplantıda "Yeterli İş İmkanlarının Yaratılması", "İstihdam Edilebilirliğin Artırılması" ve "Saygın İşlerin Teşvik Edilmesi" konularında görüş alış verişi yapacak olan bakanlar, toplantının ardından Bakanlar Bildirgesi'ni kabul edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler