Fransız heyetten İzmir Büyükşehir Belediyesine ziyaret

Fransız heyetten İzmir Büyükşehir Belediyesine ziyaret

Fransa Kuzey Bölgesi Senatörü Legendre:- "Acınızı çok iyi anlıyoruz, biz de ülkemizde aynı şeyleri yaşadık. Türkiye ile tamamen kardeşlik içindeyiz"

İZMİR (AA) - Fransa Kuzey Bölgesi Senatörü Jacques Legendre, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısıyla ilgili, "Acınızı çok iyi anlıyoruz, biz de ülkemizde aynı şeyleri yaşadık. Türkiye ile tamamen kardeşlik içindeyiz." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Legendre başkanlığındaki Fransız heyet, "mülteci sorunu" ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere geldikleri kentte, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti.

Legendre, ziyarette, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısıyla ilgili üzüntülerini belirterek, "Acınızı çok iyi anlıyoruz, biz de ülkemizde aynı şeyleri yaşadık. Türkiye ile tamamen kardeşlik içindeyiz. Ne kadar etkilendiğimizi söylemek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İzmir'de, mülteciler ve bunlarla ilgili derneklerin yetkilileri ile görüşeceklerini aktaran Legendre, "Türkiye ve Avrupa Birliği arasında imzalanan geri kabul anlaşmasının uygulamadaki durumunu görmek istiyoruz. Bu kadar önemli sayıda mültecinin Türkiye'ye girmesinin Türkiye'ye oluşturacağı sorunların da bilincindeyiz." dedi.

Kocaoğlu da tüm dünyanın terör eylemlerine karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Mülteci sorununun önemine dikkati çeken Kocaoğlu, "Köklü çözüm bulunup, herkesin doğduğu yerde yaşama ve gelişme imkanı sağlanamazsa mülteci sorunu katlanarak büyür. Bugün dünya, özellikle de zengin ülkeler, bu konuda mutlaka çözüm üretmek zorundalar." değerlendirmesini yaptı.

Ziyarette, Seine-et-Marne Bölgesi Senatörü-Raportör Michel Billout, Aude Bölgesi Senatörü Gisele Jourda, Savoie Bölgesi Senatörü Jean-Pierre Vial, Senato Danışmanları Patrice Williams-Riquier ve Cecile Lambrecq, Fransa Büyükelçiliği Başkatibi Marc Ivarra ve Fransa'nın İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak da bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler