Fransa'daki terör saldırısı

Fransa'daki terör saldırısı

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sözen:- "Dün PKK'lı teröristlerin resimlerini Avrupa Parlamentosu salonuna asanların bugün Fransa'daki olayı kınamaları 'Fransız halkının acısını paylaşıyoruz' söylemleri inandırıcı değ

ANKARA (AA) - Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, dün PKK'lı teröristlerin resimlerini Avrupa Parlamentosu salonuna asanların, bugün Fransa'daki terör saldırısını kınamalarının inandırıcı olmadığını belirtti.

Sözen, Fransa'nın Nice kentinde meydana gelen terör saldırısı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, terörün dili dini, rengi ve milliyetinin olmadığına işaret etti.

Terörün dünyanın neresinde olursa olsun insanlığı hedef aldığını ve bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Sözen, "Şu ülkeye saldırı yapılırsa terör iyidir, şu ülkeye saldırısı yapılırsa kötüdür mantığından derhal bütün dünya ülkelerinin kurtulması lazımdır. Maalesef geldiğimiz noktada Müslüman ülkelere karşı saldırı yapıldığında 'Nasıl olsa onlar Müslüman bizden değiller' mantığı ile teröre sessiz kalan, teröre çanak tutan ülkeler var." ifadelerine yer verdi.

Terörle mücadelede ortak tavır alınmadığını ifade eden Sözen, şunları kaydetti:

"Daha 2 gün önce Avrupa Parlamentosu, PKK ve PYD terör örgütlerini masum göstermeye yönelik örgüt mensupları ve ve örgütün sözde lideri Öcalan’ın fotoğraflarını Avrupa Parlamentosu binasına sergi adı altında asma küstahlığını göstermişti. Dün masum göstermeye çalıştığınız terör örgütleri bugün Fransa'yı kalbinden vurabiliyor. Kim terörü besler ona masum yaklaşırsa o terör örgütü ya da başka bir terör örgütü gelir sizi ummadığınız anda kalbinizden vuracaktır. Dün PKK'lı teröristlerin resimlerini Avrupa Parlamentosu salonuna asanların bugün Fransa'daki olayı kınamaları 'Fransız halkının acısını paylaşıyoruz' söylemleri inandırıcı değildir. Bu tutum ikiyüzlülüktür."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler