Fransa'daki terör saldırısı

Fransa'daki terör saldırısı

AKPM Türkiye Delegasyonu Başkanı Küçükcan:- "Nice'teki terörist saldırı insan hayatını, barışı, demokrasiyi ve uğruna mücadele verdiğimiz Avrupa değerlerini hedef almıştır"

TBMM (AA) - Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, "Nice'teki terörist saldırı insan hayatını, barışı, demokrasiyi ve uğruna mücadele verdiğimiz Avrupa değerlerini hedef almıştır." dedi.

AKPM Fransa Delegasyonu Başkanı Rene Rouquet'ye taziye mektubu gönderen Küçükcan, terör saldırısının kurbanlarının ailelerine, Fransız makamlarına ve Fransa halkına en derin başsağlığı dileklerini iletti.

Küçükcan, şunları kaydetti:

"Nice kentinde meydana gelen ve onlarca insanın ölümü ve yaralanması ile sonuçlanan terörist saldırılar bizi derinden sarsmış bulunuyor. Bu üzücü dönemde yasınızı paylaştığımızı bildirmek isterim. Nice'teki terörist saldırı insan hayatını, barışı, demokrasiyi ve uğruna mücadele verdiğimiz Avrupa değerlerini hedef almıştır. Bu olay, korku ve nefrete kapılmaksızın terörizme karşı dayanışma içerisinde mücadele ederek ortak Avrupa mirası ile bizi birleştiren evrensel değerleri korumamız gerektiğini tekrar hatırlatmıştır. Bu trajedi, demokratik değerleri güçlendirmek için ve terörizme karşı mücadelede birlik olma yönündeki kararlılığımızı güçlendirmektedir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler