Fransa'daki terör saldırısı

Fransa'daki terör saldırısı

Saldırıya dünyadan tepkiler yağdı - Bulgaristan Başbakanı Borisov: - "Görünüyor ki, dünyada birçok siyasetçi ders almak istemiyor. Libya, Suriye, Irak ve Afganistan'da yaptıklarımız, artık sokaklarımıza, salonlarımıza ve şehirlerimize taşınan terörizmi ür

ANKARA (AA) - Fransa'nın Nice kentinde dün gece 84 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısına dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Avusturya Başbakanı, Meclis Başkanı ve Dışişleri Bakanı, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısını kınayan mesajlar yayınladı.

Başbakan Christian Kern, Facebook sayfasından paylaştığı mesajında, "Birçok insanın cinayete kurban gittiği barbar saldırı nedeniyle derin üzüntü ve şok içerisindeyim. Bu saldırı temel değerlerimize, hoşgörüye, insanlık ve demokrasiye yapılan bir saldırıdır. Asla nefret ve şiddetin temel değerlerimize zarar vermesine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Zor zamanda Fransız halkının yanında olduklarını kaydeden Kern, cinayetlere, teröre ve saldırılara karşı hoşgörü, demokrasi ve insanlık için ortak hareket etmeye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Meclis Başkanı Doris Bures, yaptığı yazılı açıklamada, Nice'de hayatını kaybeden terör kurbanları için başsağlığı dileğinde bulundu. Fransa halkının, kurbanların ve ailelerinin yanında olduklarını belirten Bures, "Korkak, alçak ve nefretle yapılan son saldırı sonrası hissedilen dehşet ve derin üzüntüyü kelimelere dökmek çok zor. Duygularımız Fransız halkı, mağdurlar ve yakınlarıyla. Dayanışmamız Fransa'yla. Bizim demokratik temel değerlerimiz ve özgürlüğümüz nefretten daha güçlü." ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Nice'deki zalim saldırı nedeniyle şok içerisindeyim. Kalbim, kurbanlar, dostları ve aileleriyle. Zor zamanlarda Fransa'nın yanındayız." ifadesini kullandı. Kurz, saldırıdan sonra kriz merkezi oluşturduklarını ve şimdiye kadar ölenler arasında Avusturya vatandaşının bulunmadığını bildirdi.

- Macaristan

Macaristan Başbakanı Viktor Orban terör saldırısını kınadı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Orban'ın, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a gönderdiği mesajında, ''Macar halkı ve kendi adıma, size, Fransa halkına ve yakınlarını kaybedenlere taziye dileklerimi iletiyorum. Bu zor saatlerde düşüncelerimizle de sizinleyiz.'' ifadelerini kullandı.

- Yunanistan

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Nice'de onlarca masumun ölümüyle sonuçlanan bu menfur saldırı için Cumhurbaşkanı Hollande'a başsağlığı dileklerimi sundum." bilgisini paylaşarak Yunan halkının bu zor zamanda Fransız halkının yanında olduğunu dile getirdi.

- Bulgaristan

Fransa'daki terör saldırısının ardından Bulgar siyasetçiler taziye mesajları gönderdi.

Karadeniz kıyısındaki Burgaz'da süren "Briz 2016" askeri tatbikatını izleyen Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Suriye'de de masum insanların öldüğünü hatırlatan Borisov, "Görünüyor ki, dünyada birçok siyasetçi ders almak istemiyor. Libya, Suriye, Irak ve Afganistan'da yaptıklarımız, artık sokaklarımıza, salonlarımıza ve şehirlerimize taşınan terörizmi üretiyor." ifadesini kullandı.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü de taziye mesajı yayımlarken Bulgaristan parlamentosunun bugünkü oturumu bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Endonezya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen ve onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısını kınıyor, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara şifa diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Singapur Dışişleri Bakanlığı da "Fransa'daki saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Singapur olarak ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz." açıklamasını yaptı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler