Fransa'daki terör saldırısı

Fransa'daki terör saldırısı

Nice'deki terör saldırısı ülke basınında geniş yankı buldu

PARİS (AA) - Fransa'nın Nice kentinde dün akşam düzenlenen terör saldırısı sonrası ülkede gazeteler gece baskılarında değişiklik yaparak olaya geniş yer verdi.

Bazı gazeteler erken baskı yaptığı için saldırıya yer vermezken, birçok gazete de gece geç saatlerde baskılarını değiştirdi. Nice Matin gazetesi, "Nice'de katliam" başlığıyla manşetten verdiği haberinde, kentin tarihindeki en büyük terör saldırısıyla karşı karşıya kaldığını yazdı.

Gazete internet sitesindeki son haberlerde de kamyonu kullanan saldırganın kimliğinin araçta bulunduğunu ve Tunus kökenli Mohamed Lahouaiej Bouhlel’e ait olduğu bilgisi paylaşmıştı.

Le Figaro gazetesi de haberi "Yeniden korku" manşetiyle okuyucucularına duyurdu. Gazetenin haberinde Paris'teki son saldırıdan 8 ay sonra terörizmin Fransa'yı yeniden vurduğu belirtildi. Haberde havai fişek gösterilerini seyreden kalabalığı kamyonla ezen saldırganın çok sayıda kişinin ölümüne neden olduğu aktarıldı.

Le Parisien gazetesi ise terör saldırısına ilişkin manşetinde "Nice'de korku" başlığını kullandı. Gazete saldırganın kamyonla korku saçarak kalabalığın üstüne daldığını ve katliama sebep olduğunu yazdı. Haberde konuyla ilgili terör soruşturmasının başlatıldığı bildirildi.

La Provence gazetesi ise haberi "Korku: Fransa yeniden vuruldu" manşetiyle verdi. Gazetenin haberinde Nice'de çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırının büyük korku ve paniğe neden olduğu vurgulandı.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler