Fransa'daki şiddetli yağış

Fransa'daki şiddetli yağış

Seine Nehri’nin taşma tehlikesi azaldı

PARİS (AA) – Fransa genelinde bir haftadır devam eden şiddetli yağışlardan en fazla etkilen bölgeler arasında yer alan başkent Paris'te belediye, Seine Nehri’nin taşma tehlikesini azaldığını duyurdu.

Seine Nehri’ndeki su seviyesi bir haftadır ilk defa az da olsa düşmeye başladı. Dün gece 6,10 metreye ulaşan su seviyesinin, gün içinde önce 6,08 sonra 6,04 metreye düşmesi yetkililerin rahat bir nefes almasına yol açtı.

Nehirde su seviyesinin dün gece 6,20 metreye çıkması beklenirken, yağışların durması nedeniyle su seviyesi 6,10 metrede kaldı.

Paris Belediyesi, su taşkını için nehirdeki su seviyesinin 6,50 metreye ulaşmasını eşik olarak görüyordu.

Belediye ve Çevre Bakanlığı, bu olasılığa karşı dün başkentin batısında olası tahliye için gerekli ön hazırlıkları yapmıştı. Nehirdeki su seviyesinin normal haline gelmesinin ise bir hafta süreceği bildirildi.

Başbakanı Manuel Valls, sabah yaptığı açıklamada, şiddetli yağışların neden olduğu sel nedeniyle şu ana kadar ülke genelinde 4 kişinin öldüğünü, 24 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Nehir boyunca yolların kapatılması sonucu son üç gündür Paris’te trafik felce uğramış durumdaydı. Nehir kenarında hizmet veren "RERC" banliyö tren hattı ve nehir kenarındaki Saint-Michel metro istasyonu da taşkın tehlikesine karşı kapatıldı.

Nehir kenarındaki ünlü Louvre Müzesi ile dünyanın en iyi resim müzesi olarak bilinen Orsay ve önemli sergilerin düzenlendiği tarihi Grand Palais (Büyük Saray) da ziyarete kapatıldı. Nehirde gezi ve özel teknelerin dolaşımına ise yasak getirilmişti.

Fransa'da 1910'da Seine Nehri taşmış ve su seviyesi yer yer 8 metreye kadar çıkmıştı. Ülke tarihinin en önemli taşkını olarak bilinen afette Paris'te 20 bin ev su altında kalmış, banliyölerde ise 30 bin ev selden etkilenmişti. Milletvekilleri, Seine Nehri kıyısında bulunan Ulusal Meclis'e kayıkla gitmek zorunda kalmıştı. Kentte hayat ancak 45 gün sonra normale dönmüştü.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler