Fransa'daki "Kur'an-ı Kerim" tartışmasına tepki

Fransa'daki "Kur'an-ı Kerim" tartışmasına tepki

AY-Bir Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı:- "Din, dil, ırk ve renk ayrımı gözetmeksizin insanların tümünün aynı anne-babanın çocukları olduğu vurgusunu yapan bir kitabın bu gibi art niyetli söylemlere insafsızca konu yapılması, dünyadaki tüm Müslümanların kuts

İSTANBUL (AA) - İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AY-Bir) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı, Fransa'da yayımlanan Kur'an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı iddiasıyla bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki bildiriye ilişkin, "Din, dil, ırk ve renk ayrımı gözetmeksizin insanların tümünün aynı anne-babanın çocukları olduğu vurgusunu yapan bir kitabın bu gibi art niyetli söylemlere insafsızca konu yapılması, dünyadaki tüm Müslümanların kutsallarına da ağır bir hakarettir." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, Fransa'da ortaya çıkan girişimin, "büyük bir cehalet örneği" olduğunu ifade etti. Bildirinin İslamofobi'nin son örneğini teşkil ettiğini, kötü niyetli ve bilime aykırı olduğunu vurgulayan Balcı, şunları kaydetti:

"Kaldı ki bu insanlardan kaçının Kur'an-ı Kerim'i okuduğu da meçhuldür. Halbuki yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim bir insanı katletmeyi tüm insanlığın katli olarak değerlendirir. Din, dil, ırk ve renk ayrımı gözetmeksizin insanların tümünün aynı anne-babanın çocukları olduğu vurgusunu yapan bir kitabın bu gibi art niyetli söylemlere insafsızca konu yapılması, dünyadaki tüm Müslümanların kutsallarına da ağır bir hakarettir. Tarihçilerin ve bilim adamlarının kabul ettiği gibi Yahudi karşıtlığı ve şiddetin kaynağı Kur'an ve İslam değildir. Aksine Yahudiler tarih boyunca ne zaman soykırıma uğrasa İslam ülkelerine sığınmıştır. Yahudi düşmanlığı Batı'nın eseri olup sadece İkinci Dünya Savaşı'nda 3 milyon Yahudi'nin katledilmesi bunun somut bir örneğidir."

Fransa'nın tarihindeki soykırım ve insanlık suçlarını da hatırlatan Prof. Dr. Balcı, bildirinin "provokatif" olduğunun altını çizdi. Balcı, "Tarih boyunca, kutsal kitapları gereği tüm inançlara, onların kutsallarına saygı duyan, farklı din ve ırk mensuplarına geniş özgürlüklerin ve birlikte yaşamanın en güzel örneklerini veren Müslümanlara yapılan böyle bir saygısızlık ancak daha dün Cezayir'de 1,5 milyon Müslümanı hunharca katleden, 2,5 milyon insanı da tehcire tabi tutan bir ülkenin sözde elitlerine yakışırdı." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Balcı, AY-Bir olarak, söz konusu bildiriyi şiddetle kınadıklarını belirterek, bu vesileyle ülkelerinin ve insanlığın huzuru ve mutluluğu için Müslümanların, Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamaları ve O'na daha sıkı sarılmaları gerektiğini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :