Fransa'da polisin copla cinsel saldırısı

Fransa'da polisin copla cinsel saldırısı

Paris'in Aulnay-sous-Bois banliyösünde geçen hafta 22 yaşında bir gencin kimlik kontrolü sırasında copla cinsel uğramasını protesto eylemleri devam ediyor- Gösterilere katılan 28 kişinin polis tarafından sorgulandığı açıklandı

PARİS (AA) - Paris'in kuzeyindeki bir banliyöde, rutin kimlik kontrolü sırasında 4 polisin coplu cinsel saldırısına uğrayan genç için protestolar devam ederken dün gece 28 eylemcinin polis tarafından sorgulandığı açıklandı.

Paris'in kuzeyinde bulunan Aulnay-sous-Bois banliyösünde, 4 polis memuru, perşembe günü rutin kimlik kontrolü yapmak istemiş ancak bilinmeyen bir sebeple 22 yaşındaki gence copla cinsel saldırıda bulunmuştu.

Aulnay-sous-Bois banliyösünün de içinde bulunduğu Seine-Saint-Denis bölgesinde protestocu 28 kişinin polis tarafından sorgulandığı bildirildi.

Seine-Saint-Denis Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, gece boyunca yolları kapatarak, güvenlik güçlerine taş ve yanıcı madde atan 28 kişinin yakalanarak sorgulandığı bildirildi. Protesto gösterilerinin Aulnay-sous-Bois dışında, Sevran, Blanc-Mesnil, Tremblay-en-France, Stains ve Neuilly-sur-Marne banliyölerinde devam ettiği belirtilirken, araç yakma ve şiddet eylemlerinin çevre banliyölere yayıldığı kaydedildi.

Bu arada, Aulnay-sous-Bois banliyösüne otobüs seferlerinin saat 20.00'den itibaren iptal edildiği açıklandı. İptalin, otobüslere yanıcı madde atılması ve yollardan geçişinin engellenmesi üzerine uygulamaya sokulduğu kaydedildi.

Protesto gösterilerinin Fransa'nın diğer şehirlerine de yayıldığı gözlenirken, ülkenin kuzeybatısında bulunan Nantes kentinde 400 kişinin katıldığı gösteri sonrası 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Paris ve Rennes şehirlerinde de protestolar düzenlendiği ve çok sayıda kişinin sorgulandığı kaydedildi.

Theo isimli 22 yaşındaki gencin 60 gün iş göremez raporu aldığı saldırıya ilişkin 4 polisin açığa alındığı, polislerden biri hakkında cinsel saldırı, diğerleri için de "kasti şiddet" suçundan soruşturma başlatıldığı bildirilmişti.

Cumhurbaşkanı François Hollande, Theo'yu tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek, sorumluların hak ettikleri cezaya çarptırılacağını açıklamıştı.

Bobigny Nöbetçi Mahkemesi ise dün, cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan polisleri protesto için düzenlenen gösterilerde çıkan olaylarla ilgili yargılanan iki genci 6 ay hapse mahkum etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler