Frankfurt "Ambiente 2016" fuarı sona erdi

Frankfurt "Ambiente 2016" fuarı sona erdi

Bu yılki fuara, 96 farklı ülkeden 4 bin 387 firma katılırken, Türkiye fuarda 134 firmayla temsil edildi - İngiltere, gelecek yılki fuarın partner ülkesi seçildi

FRANKFURT (AA) - Uluslararası mobilya, dekorasyon, züccaciye, aksesuar ve hediyelik eşya fuarı "Ambiente 2016" kapılarını kapattı.

Almanya'nın Frankfurt kentinde, Messe Frankfurt tarafından düzenlenen ve 12 Şubat’ta başlayan fuarda bu yıl 96 farklı ülkeden 4 bin 387 firma ürünlerini sergiledi. Fuara, Türkiye’den ise 134 firma katılım sağladı.

İtalya’nın bu yıl 367 firmayla partner ülke olarak katıldığı fuarın, 2017 için partner ülkesi ise İngiltere olarak belirlendi. Bu yılki fuara 137 firmayla katılan İngiltere, en fazla katılımcıya sahip 7. ülke oldu.

11 büyük salonda 308 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen bu yılki fuara, uluslararası katılım oldukça yüksek gerçekleşti. Firmaların yüzde 79'unu Almanya dışından katılanlar oluşturdu.

Sektörün uluslararası düzeydeki en büyük buluşma noktası olan Ambiente Fuarı'nda elektrikli aletler, cam ürünler, masa dekorasyon ürünleri, mutfak eşyaları, çatal bıçak, saatler, takılar, seramik ve porselen ürünler, hediyelik eşyalar, tekstil ürünleri, plastik el sanat ürünleri, resim çerçeveleri, ev dekorasyonu, masa süsleri ve ev mobilyaları da sergilendi.

Fuar kapsamında, katılımcılar ve şirket yetkilileri ikili iş görüşmeleri gerçekleştirerek, iş potansiyelini geliştirmeye çalıştı. Fuarda, şirket üst yöneticilerinin (CEO) ve katılımcı temsilcilerinin tartıştığı en önemli konulardan biri de tüketici malları sektöründeki durum oldu.

-"Ekonomik göstergeler yukarı yönlü"

Messe Frankfurt Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun, fuara ilişkin yaptığı açıklamada, mevcut ekonomik iklimin canlı olduğuna dikkati çekerek, "Ekonomik göstergeler yukarı yönlü. Sektör için dünyanın önde gelen ticaret fuarında iyi iş için en iyi ön koşullar mevcut" ifadesini kullandı.

Frankfurt Anakent Belediye Başkanı Peter Feldmann ise Anbiente ile Frankfurt şehrinin bir kez daha tüketici malları endüstrisinin kalbi haline geldiği belirterek, "Burada, bütün dünyadan üreticiler ve perakendeciler bir araya geliyor. Tüm farklı alanlardan ürün bulabiliyorlar, ihtiyaç duydukları ürünleri stoklayabiliyor ve en son yeniliklerden ilham alabiliyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Türkiye bu yıl fuarda özellikle mutfak eşyası sektöründe iddialı ülkelerden biri olarak öne çıktı. Fuarda ilk kez sergilenen ve yenilikçi özelliğe sahip ürünler ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.

Geçen yıl 150 ülkeden 135 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda 95 ülkeden 4 bin 387 firma, yeni ürünlerini tanıtma imkanı yakalamıştı. Türkiye ise geçen yılki fuara 125 firmayla katılmıştı. Ayrıca, 2017 yılındaki Ambiente Fuarı'nın 10-14 Şubat tarihlerinde Frankfurt’ta düzenleneceği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler