Fındıkta rekolte tespit çalışmaları tamamladı

Fındıkta rekolte tespit çalışmaları tamamladı

Komisyon üyeleri tarafından tespit edilen 2016 yılı tahmini fındık rekoltesi, temmuz ayının ilk haftasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanacak

ORDU (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2016 yılı fındık rekoltesini belirlemek üzere oluşturulan komisyon üyelerinin fındıkta rekolte çalışmalarını tamamladığı bildirildi.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il müdürlüklerinin koordinasyonunda oluşturulan rekolte tespit komisyonunun, fındık üretilen illerin tamamında çalışma yaptığını söyledi.

Yılmaz, 15 Haziran'da 16 il ve 108 ilçede başlayan rekolte tespit çalışmalarının sona erdiğini ifade ederek, komisyon üyeleri tarafından oluşturulan raporun bugün itibarıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına teslim edildiğini belirtti.

Yaklaşık 15 gün süren rekolte belirleme çalışmalarının oldukça şeffaf ve dikkatli yapıldığına dikkati çeken Yılmaz, "Rekolte konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Daha önceki yıllarda farklı kurumlar tarafından açıklanan değişik rekolteler kamuoyunda kafa karışıklığına neden oluyordu. Bu sene ilk defa ilgili bakanlık tek rekolte açıklayacak. Böylece kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak." diye konuştu.

Yılmaz, 2016 yılı tahmini rekolte rakamlarının temmuz ayının ilk haftası itibarıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanacağını belirterek, "Başta üreticilerimiz olmak üzere fındıkla ilgilenen her kesim sabırsızlıkla açılanacak rakamları bekliyor. Tahminimce bir hafta içerisinde bu merak giderilecektir." dedi.

Yılmaz, rekolte tespit çalışmalarının en son Ordu ve Giresun'da tamamlandığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler