Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü

Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü

Fas'ta Filistin'e destek gösterisi düzenlendi

RABAT (AA) - Fas'ta, "Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü"nün 40'ıncı yıl dönümü dolayısıyla Filistin'e destek gösterisi gerçekleştirildi.

Filistin İçin Fas Koalisyonu ve Filistin'de Normalleşmeye Karşı Fas Organizasyonu'nun çağrısı üzerine başkent Rabat'taki parlamento binası önünde bir araya gelen göstericiler, Filistin'e destek için eylem yaptı.

Filistin'i destekleyen pankartlar ve Filistin bayrağı açan göstericiler, İsrail'in bölgede işgalci olduğu yönünde sloganlar attı.

Gösteriye katılan Tevhid ve Islah Hareketi Lideri Abdurrahim Şeyhi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, on yıllardır devam eden siyonistlerin Filistin işgaline karşı olduklarını duyurmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Fas ve Faslıların her zaman Filistin ve Kudüs'ün yanında yer alacağını dile getiren Şeyhi, kamuoyunu İsrail ile normalleşmeye karşı durmaya çağırdı.

Öte yandan, Rabat'ta Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü kapsamında düzenlenen kültürel etkinlikte, Filistinli yönetmen Mustafa en-Nebiye'ye ait "Kayıp Zaman" filmi gösterildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler