Filipinler'de uyuşturucu ile mücadele

Filipinler'de uyuşturucu ile mücadele

Çin, Filipinler'in uyuşturucu ile mücadelesini destekliyor

PEKİN (AA) - Çin, Filipinler'in uyuşturucu ile mücadelesini desteklediğini duyurdu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, olağan basın toplantısında, Çin'in uyuşturucuyla mücadelede Filipinler ile işbirliği içinde olacağını ve Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin bu konudaki çabalarını desteklediklerini söyledi.

Duterte'nin, gelecek hafta planlanan Çin ziyaretinde de uyuşturucu ile mücadele konusunda bir etkinliğe katılmasının öngörüldüğünü belirten Gıng, iki ülkenin bu çerçevede yakın temas içinde olduğunu ifade etti.

Gıng ayrıca, Çin ve Filipinler'in uyuşturucu ile mücadele birimlerinin işbirliği hazırlığına başladıklarını değinerek, bu durumun çok yakında sonuçlanacağını kaydetti.

Devlet başkanlığı koltuğuna 30 Haziran'da oturan Duterte'nin özellikle uyuşturucu çeteleri ve kullanıcılarına yönelik uygulamaları ülke içinden ve dünyadan yoğun eleştiri alıyor.

Duterte'nin iktidara geldiği günden bu yana 3 binden fazla şüpheli, güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD, Duterte'ye söz konusu ölümleri durdurması ve uluslararası insan hakları yükümlülüklerine uyması çağrısında bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :