Filipinler’de rehin tutulan Kanadalının öldürülmesi

Filipinler’de rehin tutulan Kanadalının öldürülmesi

Devlet başkanı seçiminin galibi Duterte, Kanada Başbakanı Trudeau'dan özür diledi

MANILA (AA) - Filipinler'de, 9 Mayıs'ta düzenlenen devlet başkanı seçimini kazanan Rodrigo Duterte, Ebu Seyyaf terör örgütünün eylül ayında kaçırdığı John Ridsdel'in geçen ay öldürülmesinden dolayı Kanada Başbakanı Justin Trudeau'dan özür diledi.

Devlet başkanlığı görevini 30 Haziran'da yemin ederek devralacak Duterte, Davao kentinde yaptığı açıklamada, Trudeau'nun seçimlerdeki başarısından dolayı kendisini arayarak tebrik ettiğini söyledi.

Trudeau ile yaptığı görüşmede, Kanada Başbakanı'ndan özür dilediğini anlatan Duterte, Trudeau'ya bu konuda ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ve bu tarz olayların tekrarlamayacağını söylediğini belirtti.

Duterte, Kanada Başbakanı'na suçluların yakalanarak adalet önüne çıkarılacağını söyledi.

Görüşmede ayrıca, insan hakları konusunun da gündeme geldiği kaydedildi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, geçen ay yaptığı açıklamada, eylül ayında Filipinler'de Ebu Seyyaf militanlarınca kaçırılan iki Kanada vatandaşından biri olan Ridsdel’in öldürüldüğünü doğrulamış ve "Gözü dönmüş katil teröristler grubu, bu kan dondurucu cinayeti işlemişlerdir. Bu iğrenç eylemin sorumlularının bulunması için Filipinler ve diğer müttefiklerimizle birlikte çalışıyoruz." demişti.

Ebu Seyyaf örgütü geçen eylül ayında 68 yaşındaki Kanada vatandaşı John Ridsdel'i Davao kentindeki yat limanından kaçırarak, 6 milyon dolar fidye talep etmiş ve 25 Nisan'a kadar süre tanımıştı.

Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren örgütlerin en tehlikelisi kabul edilen Ebu Seyyaf, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla 1991 yılından bu yana şiddet eylemleri düzenliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler