Filipinler'de ASEAN 11. Ulus Aşırı Suçlar Bakanlar Toplantısı

Filipinler'de ASEAN 11. Ulus Aşırı Suçlar Bakanlar Toplantısı

ZAMBOANGA (AA) - Filipinler'in ev sahipliğindeki Güney Doğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) 11. Ulus Aşırı Suçlar Bakanlar Toplantısı (11. AMMTC) başladı.İçişleri...

ZAMBOANGA (AA) - Filipinler'in ev sahipliğindeki Güney Doğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) 11. Ulus Aşırı Suçlar Bakanlar Toplantısı (11. AMMTC) başladı.

İçişleri ve Yerel Hükümetler Bakanı Catalino Cuy, toplantı öncesinde basına yaptığı açıklamada, başkent Manila'da yapılacak 4 günlük toplantıya, ASEAN üyesi ülkelerin bakanları, üst düzey yetkilileri ve temsilcilerinin katıldığını belirtti.

Toplantıya başkanlık edecek Cuy, ASEAN diyalog ortaklarından Çin, Japonya ve Güney Kore temsilcilerinin de AMMTC'ye katılacağını kaydetti.

Cuy, toplantının amacının bölgesel stratejileri güçlendirme ve ulus aşırı suçlarla mücadelede iş birliği olduğuna dikkati çekti.

Terörizm, uyuşturucu, insan ve silah kaçakçılığı, para aklama, korsanlık, siber suçlar, ekonomik ve çevresel suçlar, fikri mülkiyet hırsızlığı ve kültür varlıkları kaçakçılığı ulus aşırı suçlar kapsamına giriyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler