Filede "Passolig" Planı

Filede "Passolig" Planı

Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Ekşi:

Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Ekşi, Passolig'in çok arzu etmedikleri bir uygulama olduğunu ancak gerekirse voleybol salonlarında da hayata geçirebileceklerini söyledi.

Ekşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene değiştirilen statülerin ardından klasman ve final etabı maçlarının "güzel" şekilde sürdüğünü anlattı.

Müsabakalarda "görüntülü değerlendirme sistemi"nin kullanıldığını hatırlatan Ekşi, şöyle konuştu:

"Dünyanın en iyi voleybol oynanan 3-4 ülkesinden biri olarak teknolojiyi de kullanmak gerekiyordu. Ufak tefek hatalardan dolayı takımların haklarının yenmemesi adına bu sistemi getirdik. Bu sezonki statüler bütün kulüplerle görüşüldükten sonra hayata geçirildi. Her statünün faydası ve eksikleri var. Biz Türk voleyboluna katkı vereceğine inandığımız için bu statülerle devam ediyoruz."

Ekşi, kadınlarda Halkbank ve Salihli Belediyespor'un, erkeklerde ise BAL Spor ChokOliva ve Tokat Belediye Plevne'nin 1. Lig'e yükseldiğini anımsatarak, "Bu takımlar liglerimizi şenlendirecekler. Onların katılmasıyla Anadolu biraz daha ortaya çıktı. Bizim amacımız zaten voleybolu Anadolu'ya yaymak" diye konuştu.

İzmir'de erkekler klasman ve kadınlar final etabı maçları öncesinde tribünlerde sporun özüne aykırı hareketlerin görüldüğünü belirten Ekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Futboldaki tribün teröründen dolayı getirilen yeni sistem, statlara gitmeyen taraftarı salona yönlendiriyor gibi. Spor dışı mücadelenin salonlara kaydığını görmekteyiz. Biz salonlarımızda bu görüntüleri kesinlikle istemiyoruz. Voleybol ailelerin gidip seyredebildiği bir spor dalı ama maalesef İzmir'deki Beşiktaş-Fenerbahçe ve Galatasaray Daikin-Fenerbahçe Grundig maçlarında sıkı tedbirlere rağmen çıkan olaylar bizi üzdü. 4-5 bin kişinin izlemesini beklediğimiz bir müsabakayı 2 saat gecikmeyle seyircisiz oynamak zorunda kaldık, bu bizi rahatsız etti. Kurunun yanında maalesef yaş da yandı. Emniyet güçleri olay çıkaranları tek tek ayıklama şansına sahip değildi. O nedenle tüm salon boşaltıldı, gönül isterdi ki bu olmasın."

 

-"Yasa uygulanmalı"

Ekşi, bu yapılanların 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a göre suç kapsamında olduğunu belirtti.

"Yapanın yanında kar kaldığı sürece bu görüntüler devam edecek" diyen Ekşi, federasyon olarak bazı tedbirler alacaklarını söyledi.

Tedbirler alırken maç izlemek isteyen, salona gelmek isteyen insanları sistemin dışında bırakmak istemediklerini anlatan Ekşi, "Salonlara herkes gelsin. Passolig çok arzu etmediğimiz bir uygulama ama gerekirse bunu da düşüneceğiz. Art niyetlileri engellemenin çarelerinden bir tanesi bu. 6222 sayılı yasanın gerçekten uygulanması lazım" diye konuştu.

Dünyanın en popüler spor dalının futbol olduğunu hatırlatan Ekşi, şunları kaydetti:

"Ancak dünyanın bir numaralı spor organizasyonu olimpiyatlarda futbol yok. Peki biz olimpiyatlara nasıl gideceğiz. Futbol noktasında önemli kulüplerin amatör sporlara ciddi yatırım yapması lazım. Onların arkalarında büyük kitleler var. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor gibi büyük kulüpler amatör sporlara yatırım yapmazsa olimpiyatlarda her branşta mücadele etmemiz hayal."

Kaynak:Haber Kaynağı