FETÖ'nün "mülkiye" yapılanması davası

FETÖ'nün "mülkiye" yapılanması davası

Sanık eski Şanlıurfa Valisi Yavaşcan, savunmasını tamamladı

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "mülkiye" yapılanmasına yönelik, 14’ü tutuklu biri firari 15 sanık hakkında açılan davada, Cumhuriyet Savcısı, tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binada görülen duruşmada savunma yapan sanık eski Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, araştırma raporlarında yer alan, kamu arazilerini FETÖ/PDY’ye kiraladığı iddialarına ilişkin, 2008 yılında Şanlıurfa’da 68 projenin uygulandığını söyledi.

Bunların Şanlıurfa’nın kırsal kesimlerine destek veren projeler olduğunu ifade eden Yavaşcan, "Projeler, usul ve esaslara uygun olarak yürütülmüştür. Söz konusu projelere harcanan paralar sıkı bir şekilde takip edilmiştir. 2017’yi geçtik, detaylarını hatırlamam mümkün değil. Vali yardımcısı görevlendirdim. Bizzat takip etmem mümkün değildir. Hiçbir usulsüzlük olduğunu zannetmiyorum. Vali dışındaki görevliler de sorumlu olurdu. Yanlış bir bilgi verildiği kanaatindeyim. Hazine arazisini tahsis etme yetkim yoktur. Maliye Bakanlığı sorumluluğundadır. O yıllarda FETÖ mü vardı?" diye konuştu.

Sanık Yavaşcan, FETÖ, PKK veya başka bir örgütle bağlantılı kişilere finansal bir destek sağlamadığını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye vermediğini, özel bir ayrım yapmadığını ileri sürerek, "Hangi cebri kullanmışım, hiçbir girişimimi tespit edememişler. Olmayan bir eylem tespit edilemez. Ben asker, polis değilim. Merkez valisi olarak emekli olarak evimde oturmaktaydım. Askerle polisle hiçbir iletişimde olmadım. Mülki idarenin her kademesinde yönetime sadakatten sapmadım. Merkeze alınıncaya kadar en ufak bir suçlamayla karşılaşmadım. Aradan 7 yıl geçtikten sonra bana dava açılamaz, bu kanunlara aykırıdır." şeklinde savunma yaptı.

Duruşmada, tüm tutuklu sanıkların savunmaları tamamlanmış oldu.

Talepleri alınan sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Taleplerle ilgili görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanıkların, üzerlerine atılı suçun vasfı, mahiyeti ve mevcut delil durumundan dolayı tüm tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme, ara kararını vermek için duruşmaya ara verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler