FETÖ'nün Konya Doktor İmamı Süleyman Türk "Çatı iddianame"de

FETÖ'nün Konya Doktor İmamı Süleyman Türk "Çatı iddianame"de

15 Temmuz Darbe girişimi sabahı yurtdışına kaçan FETÖ’nün Konya doktor imamı Süleyman Türk’ün adı, iki kardeşiyle birlikte, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan “FETÖ çatı iddianamesi”nde yer aldı

 

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Anabilim Dalı eski Başkanı Prof. Dr. Süleyman Türk’ün adı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonrası hazırlanan “FETÖ çatı iddianamesi”ne girdi. Türk’ün adının Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Akıncı Üssü'nde gözaltına alınan ve serbest bırakıldıktan sonra kaçan darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz’le birlikte iddianamede yer aldığı ortaya çıktı. Çatı iddianame, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişiminden bir gün önce 14 Temmuz'da tamamlanarak Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti. Öksüz, iddianamedeki, örgütün molla yapılanmasında faaliyet gösteren sanık Cemal Türk'e ilişkin bölümde yer aldı.

ÖKSÜZ’LE YAKIN İLİŞKİ İÇERİSİNDE

İddianamede Öksüz'ün kardeşinin Cemal Türk ile evli bulunduğu ve Öksüz'ün 2015 itibarıyla örgütün Deniz Kuvvetleri sorumlusu olduğu belirtildi. Öksüz'ün ismi iddianamede yalnızca bir yerde geçerken, bu bölümde, Cemal Türk'ün 1992 yılı öncesi Altunizade FEM Dershanesi ve İzmir Yamanlar Kolejinde mollalardan sorumlu olduğu ifade edildi. Sanığın ağabeyi Süleyman Türk'ün de Konya'da "doktorlardan sorumlu imam" olduğu belirtilen iddianamede, FETÖ talimatları doğrultusunda konferans ve sohbetler düzenlediği, örgüte müzahir bir televizyonda program sunduğu anlatıldı.

AİLECEK FETÖ’CÜLERMİŞ!

İddianamede ayrıca Cemal Türk ve Süleyman Türk kardeşlerin diğer kardeşi Mehmet Türk’ün Fetullah Gülen'in yeğeni ile evli olduğu ve Manisa'nın Turgutlu ilçesinde toplanan himmet paralarının yurt dışına aktarılmasıyla görevlendirildiği kaydedildi.

İHRAÇ EDİLDİ

FETÖ’nün “Konya doktor imamı” olmasının yanı sıra FETÖ’nün yurtdışı okulları koordinatörü olarak da bilinen Süleyman Türk’ün 16 Temmuz günü yurtdışına kaçtığı tespit edilmişti. Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında gözaltı kararı çıkarılan Süleyman Türk, önce açığa alındı daha sonra 672 sayılı KHK ile Selçuk Üniversitesinden ihraç edildi.

DİPLOMALARI OĞLUNUN KULLANDIĞI ARAÇTAN ÇIKTI

Süleyman Türk’ün diplomaları oğlunun aracının bagajından çıkmıştı. 29 Ekim tarihinde Muğla’da polis tarafından durdurulan Türk’ün oğlu Salim Türk’ün kullandığı 42 HS 888 plakalı araçta yapılan arama sırada, aracın bagajında, terörist başı Fetullah Gülen’e ait kitaplar ve firari Profesör Süleyman Türk’e ait diploma ve evraklar ele geçirilmişti. Kendisinin cemaatler ilgili olmadığını, babasının darbe sabahı Adnan Menderes havalimanından çıkarak İngiltere’ye gittiğini söyleyen Salim Türk, telefonla babasını arayarak, “Baba Türk polisine teslim ol, beni gözaltına aldılar” demişti. Türk ise, “Türkiye’de Adalet olunca gelip teslim olacağım inşallah” yanıtını vermişti.

ÇATI DAVA 22 TEMMUZ’DA GÖRÜLMEYE BAŞLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun'un yürüttüğü soruşturmada, iddianame 14 Temmuz'da tamamlanarak Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince 22 Temmuz'da kabul edilen dava 22 Kasım'da görülmeye başlandı.

suleyman-turkkkkk.jpg

20161029aw886808_08[1].jpg

suleyman-tugrk-(2).jpg

firari-imam-(2).jpg

 

Etiketler :