FETÖ'nün İstanbul'daki "ana darbe" davası

FETÖ'nün İstanbul'daki "ana darbe" davası

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 24 sanığın yargılanmasına devam edildi- Duruşma yarına ertelendi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın bulunduğu, 9'u firari 14'ü tutuklu 24 sanığın yargılandığı İstanbul'daki "ana darbe" davasının 19. duruşması tamamlandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Alibey Spor Salonunda yapılan duruşmada sanıklar ve avukatları daha önce dinlenen müşteki ve tanıkların ifadelerine karşı beyanda bulundu.

Tutuksuz sanık eski 3. Kolordu Komutanı Erdal Öztürk dava kapsamında alınan tanıkların ifadeleri neticesinde kendi savunmasının doğrulandığını iddia etti. İstanbul ve diğer illerde görülen dava ve hazırlanan iddianamelerdeki kısımlarda bazılarını okuyan Öztürk, okuduğu kısımlarında kendisinin darbe karşıtı bir olduğunu gösterdiğini savundu.

Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan tutuklu sanık eski kurmay albay Muzaffer Düzenli de tanık beyanlarının ve bazı klasörlerin eline ulaşmadığını öne sürerek, tanık ifadelerine karşı beyanda daha sonra bulunacağını söyledi.

Beyanda bulunan tutuklu sanıklarda tanıkların ifadelerinde geçen aleyhe olan hususları kabul etmediklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler