FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde 31 kişi açığa alındı, 27 kişi hakkında idari soruşturma açıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 58 personel hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

ESOGÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, FETÖ'ye karşı yürütülen mücadelenin başladığı ilk andan itibaren tüm devlet kurumlarıyla tam bir işbirliği içinde çalışıldığı belirtilerek, terör örgütü FETÖ'ye üye, işbirliği içinde ya da irtibatı olanların belirlenmesi, haklarında gerekli idari ve hukuki yaptırımların uygulanması çalışmalarının gerçekleştirildiği ve çalışmalara titizlikle devam edildiği kaydedildi.

Üniversitenin, kurulduğu günden itibaren dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyete, demokrasiye, milli iradeye ve millet egemenliğine sahip çıkmaya devam edeceğini aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Üniversitede, 15’i akademik, 14’ü idari ve 2’si işçi kadrosunda 31 kişi açığa alınmıştır. Ayrıca, 13’ü akademik, 14’ü idari personel 27 kişi hakkında da idari soruşturma açılmıştır. Yani üniversitemizde 8 Ağustos itibarıyla 58 personel hakkında işlem yapılmıştır. Üniversitemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine ve demokrasimize sahip çıkarak, eğitimine ve akademik faaliyetlerine devam etmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler