FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar Manisa ve ilçelerinde demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor

MANİSA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Manisa ve ilçelerinde demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor.

Manisa il merkezinde Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbetinde darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Demokrasi nöbetine sürekli gelmeye çalıştığını ifade eden Ayşe Coşkun, "Bahçeye gittim, biber topladım, yorgunum ama burası terk edilmez. Bu nöbetlerin çarşamba biteceğini söylüyorlar ama ben evimde sürekli nöbetteyim. Uyumayacağım, hep teyakkuzdayım. Darbecilere fırsat vermeyeceğim. O gün abdestimi aldım çıktım, nasip değilmiş şehit olmak. İnşallah bize de nasip olur." diye konuştu.

Yaşından dolayı meydanlara sürekli gelemediğini ancak evde televizyondan sürekli yaşananları takip ettiğini ifade eden 62 yaşındaki Ayşe Gülcan da çarşamba gününe kadar gelmeye çalışacağını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu yüce Türk milletini, vatanımızdan, yurdumuzdan bizleri ayırmasın. Rabbim, camilerden ezanımızı, semalarımızdan bayrağımızı, kalplerimizden imanımızı ayırmasın. Tek duam bu. İnşallah gelecekte torunlarımız, torunlarımızın çocukları, hürriyet ve özgürlük içinde ömür boyu bu vatanda yaşar."

Nevzat Büküm de dünya demokrasi tarihine örnek olacak duruş sergileyen halkın, demokrasi ve özgürlükten yana tavrını net şekilde ortaya koyduğunu vurgulayarak Türkiye demokrasisinde darbeler döneminin sona erdiğini dile getirdi.

Turgutlu ve Demirci ilçelerinde de vatandaşlar, meydanlarda nöbetlerine devam etti.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :