FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Karabük'te pazarcılar, darbe girişimini pazar yerine astıkları pankartlarla protesto etti

KARABÜK (AA) - Karabük Sebzeciler, Balıkçılar, Kasaplar ve Pazarcılar Esnaf Odası, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine, pazar yerine astıkları pankartlarla tepki gösterdi.

Cuma pazarına asılan pankartlarda, "Sebze sattık, meyve sattık, etek sattık, gömlek sattık ama vatan satmadık", "Buraya hain giremez, girerse de çıkamaz" ifadeleri yer aldı.

Karabük Sebzeciler, Balıkçılar, Kasaplar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Cuma Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan darbe girişimini kınadıklarını söyledi.

Darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Kara, "Ülkemizin gözbebeği olan ordumuzun içinden milletimize ve devletimize karşı paralel yapı ile dış güçler tarafından yapılan menfur darbe girişiminden sonra bu ülkedeki aklı başında olan herkes demokrasinin önemini bir kez daha iliklerine kadar hissetmiştir. İnsanlarımızın aynı acıyı bir daha yaşamaması için alınacak her türlü tedbiri bir sivil toplum kuruluşu olarak destekliyoruz." ifadesini kullandı.

Yönetim ve esnafla yaptıkları istişareler sonucunda Karabük'ün en büyük pazar yeri olan cuma pazarının girişine pankartlar asarak hassasiyetlerini ortaya koyduklarını vurgulayan Cuma Kara, "Demokrasiden taviz yok. Bizim için önce vatan gelir. 'Söz konusu vatansa gerisi teferruat' diyenlerle sonuna kadar beraberiz." dedi.

Pazarcı esnafı da "Sebze sattık, meyve sattık, vatan satmadık" yazan tişörtler giydi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler