FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Bitlis Valisi Çınar:"Dış güçlerin taşeronluğunu yaptığı bu saldırı neticesinde, hepimizin malumu bütün milletimiz tek yürek oldu. Tankların önüne çıktılar, altına girdiler, her türlü direnişi, mücadeleyi, cesareti ve kahramanlığı gösterdiler"

BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi Ahmet Çınar, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Dış güçlerin taşeronluğunu yaptığı bu saldırı neticesinde, hepimizin malumu bütün milletimiz tek yürek oldu." dedi.

Bitlis Emniyet Müdürlüğünce, Özel Harekat Şube Müdürlüğündeki Şehitler Yeter-Bal- Akarsu Mescidi'nde, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için dua edildi ve mevlit okutuldu.

Mevlide katılan Vali Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, içeriden ve dışarıdan bütün şer güçlerin ülkeye saldırdığını söyledi.

Ülkenin çok yoğun ve yorgun olduğu bir dönemde, FETÖ'nün münafık bir anlayışla ve görüntüyle, özellikle ülkenin omurgasını kırmaya yönelik dış güçlerin yönlendirmesiyle darbe girişiminde bulunduğunu ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

"Dış güçlerin taşeronluğunu yaptıkları bu saldırı neticesinde, hepimizin malumu bütün milletimiz tek yürek oldu. Tankların önüne çıktılar, altına girdiler, her türlü direnişi, mücadeleyi, cesareti ve kahramanlığı gösterdiler. Ama şunu hepimiz biliyoruz ki bu büyük darbe felaketinin önlenmesinde silahlı güç olarak polis teşkilatımızın büyük etkisi var. Her biri büyük kahramanlıklar göstererek ve bir adım geri atmayarak, bu hainlere karşı her türlü direnişi ve mücadeleyi verdiler. Bu mücadele esnasında sivil vatandaşlarımızın olduğu gibi hain saldırıya maruz kalarak şehit olan çok sayıda polisimiz de oldu. Cenab-ı Allah'ın rahmeti büyüktür. Bütün demokrasi şehitlerine dua ederek mevlit okuttuk. Allah bir daha böyle bir felaketi devletimize ve milletimize göstermesin."

Mevlide, Vali Yardımcısı Kamil Güzel, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Mustafa Gezer, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kurum amirleri, polis memurları ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler