FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de vatandaşlar, "demokrasi nöbeti" ile darbe girişimini protesto etti

EDİRNE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Edirne'de, Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde taşıdıkları bayraklarla toplanan vatandaşlar, "Recep Tayyip Erdoğan" tezahüratları yaptı.

Darülhadis Cami İmamı Mahmut Eroğlu'nun 15 Temmuz şehitleri için okuduğu duaya, vatandaşlar eşlik etti.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kerem Arda, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un bir demokrasi zaferi olduğunu söyledi.

Tüm vatandaşların darbe girişimine karşı durarak geleceğine sahip çıktığını belirten Arda, "Vatandaşlarımız çocuklarının geleceği, ülkenin geleceği için o gece tankları durdurdu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sözüyle meydanları boş bırakmayan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe'nin de katıldığı "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

- Tekirdağ

Tekirdağ'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Valilik binası önünde toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Zaman zaman tekbir getiren vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "darbeye hayır", "Recep Tayyip Erdoğan", "paralel hainler hesap verecek", "millete kalkan eller kırılsın" sloganları attı.

Darbe girişimine karşı koyarken şehit olanlar ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, tekbirlerle "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

- Kırklareli

Kırklareli'de vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişiminin ardından "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Vilayet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" tezahüratları yaptı.

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, burada yaptığı konuşmada, halkın demokrasiye sahip çıktığını belirtti.

Vatandaşların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "meydanları boş bırakmayın" sözüyle nöbetlerine devam ettiğini aktaran Çiler, "Pazar günü Yenikapı'da demokrasi nöbetlerimizi taçlandıracağız. Bu kutlu zafer, orada da birlik, beraberlik içerisinde ilan edilecek." dedi.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç'ın da katıldığı "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler