FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Sakarya ve Zonguldak'ta demokrasi nöbeti devam ediyor

SAKARYA/ZONGULDAK (AA) - Sakarya ve Zonguldak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Sakarya'da, ellerinde Türk bayraklarıyla Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbeciler ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen aleyhine slogan attı.

Mitingde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehitliğin bir nasip vesilesi olduğunu belirterek, o nedenle bütün şehitlere sahip çıkacaklarını söyledi.

Bugünlerde bu işleri küçümsemeye çalışan birtakım yorum ve yazıları okuduklarını vurgulayan Toçoğlu, "Biz bütün kalbimizle şehitlerimize sahip çıkacağız, onlara dua edeceğiz. Çünkü şehitlik mertebesi, herkese nasip olan bir şey değil. Cenab-ı Allah, ayette söylemiyor mu, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin, bilakis onlar diridirler fakat siz hissedemezsiniz' diye" şeklinde konuştu.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen terör saldırısında vatanını müdafaa eden Sakaryalı Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş'in şehit olduğunu anımsatan Toçoğlu, şunları kaydetti:

"Yarın inşallah onu rahmana tevdi edeceğiz, ebedi istirahatgahına göndereceğiz. Bu gece onlar için de dua edelim inşallah. Allah, onu cenneti ve cemaliyle müşerref kılsın. Güneydoğu'da iki gün içerisinde 13 şehit verdik, Bu devlet ne yapsın? Bir taraftan kendisine çöken bu hainlerle mi uğraşsın, bir taraftan orada ülkeyi parçalamak isteyen hainlerle mi mücadele etsin? Bu nasıl bir alçaklık, ihanettir. Allah, milletimize zeval vermesin, başkomutanımızı başımızdan eksik etmesin. Vatana ihanet edenleri de kahreylesin inşallah."

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan da milletin demokrasinin bekçileri olduğunu belirterek, "Sizler siyasete yön veren insanlarsınız. Demokrasi nöbeti tuttuğunuzu gören siyasi otoriteler, birleşti, beraber oldu ve dediler ki, 'Evet mevzubahis vatansa gerisi teferruattır.' Bunun eseri sizlersiniz, sizleri saygıyla selamlıyorum." dedi.

- Zonguldak

Zonguldak'ta da FETÖ darbe girişimine tepki, "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" ile sürüyor.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan haberleri izleyerek gelişmeleri takip etti.

Öte yandan çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından vatandaşlara içerek ve nohutlu pilav ikram edildi.

Bu arada vatandaşlar, özel bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayınlanan açıklamalarını da takip etti.

Vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile FETÖ aleyhine sloganlar atarak, hükumete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini dile getirdi.

Anıt önünde şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından darbe girişiminde hayatını kaybedenler ve yaralananlar için dua edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler