FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

IKBY'de yer alan Türkmen partileri temsilcileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişimi hakkında bölgedeki vatandaşları bilgilendirmek için bir konferans düzenledi- Türkmen Kalkınma Partisi Genel Başkanı İlhanlı: - "Türkiye, özellikle

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Türkmen partileri temsilcileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişimi hakkında bölgedeki vatandaşları bilgilendirmek için bir konferans düzenledi.

Erbil kentindeki Türkmenevi'nde "Milletin iradesi ve demokratik kuşak darbeyi püskürttü" temasıyla düzenlenen toplantıya Türkmen Kalkınma Partisi Genel Başkanı Muhammed İlhanlı ve IKBY Parlamentosu Erbil Türkmen Listesi Milletvekili Macid Bazırgani konuşmacı olarak katıldı.

Söz konusu Türkmen konuşmacılar, Türkiye'de meydana gelen başarısız darbe girişimi hakkında Erbil'deki vatandaşlara bilgi vererek, son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkmen Kalkınma Partisi Genel Başkanı İlhanlı, Türkiye'de püskürtülen darbenin ilk başladığı vakitlerde bölge halkının ciddi bir şekilde endişelendiğini belirterek, özellikle Türkmen ve Kürtlerin sabahın erken saatlerine kadar televizyon başından ayrılmadığını ifade etti.

Türkiye'nin Ortadoğu'da çok stratejik bir konuma sahip olduğuna değinen İlhanlı, şunları kaydetti:

"Bölgedeki Türkmen ve Kürtler için Türkiye'deki istikrar ve diğer gelişmeler hayati önemi haizdir. Türkiye özellikle Irak ve Suriye'deki mazlum halkın yanında yer alıyor. Türkiye'den yardım alan mazlum halklar da bunu bir borç bildiklerinden dolayı Türkiye'nin yanında durdu. Türkiye'deki demokrasi iradesinin ne kadar güçlü olduğunu anlatmak için konferansı düzenledik."

Sadece Türkiye'deki insanların değil ancak Irak'taki halkların da darbe karşıtı olduğunu dünyaya anlatmak için böyle bir konferans düzenlemek istediklerini dile getiren İlhanlı, "Iraklılar olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanındayız" mesajını verdi.

Erbil Türkmen Listesi Milletvekili Bazırgani ise darbe girişimin kendileri için büyük bir tecrübe kazandırdığını aktararak "Darbecilere karşı halkın nasıl onurlu bir duruş sergilendiğinin anlatılması da bir görevdir. Irak halkının ve yeni neslin bundan ders alması lazım." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :