FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Siirt'in Şirvan ilçesinde düzenlenen yürüyüşte vatandaş ve asker, birlikte Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini protesto etti- Kaymakam Yüksel: "Ülkemize, birliğimize ve beraberliğimize yönelik saldırı olduğu zaman hep beraber tepki göstermek zoru

SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesinde vatandaşlar ve askerler düzenledikleri yürüyüşle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

FETÖ'nün darbe girişimini protesto için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan aralarında Kaymakamı Veysel Yüksel ile İlçe Jandarma Komutanlığındaki askerlerin de yer aldığı grup, ellerinde bayraklarıyla kaymakamlık binasına kadar yürüdü.

Grup, "Kahrolsun FETÖ" ve "Dik dur eğilme bu halk seninle" sloganları atttı.

Daha sonra şehit düşen vatandaşlar için kurban kesildi, dua edildi.

Kaymakam Yüksel yaptığı konuşmada, ülkenin birliğine, beraberliğine ve bütünlüğüne yönelik hain darbe girişimine tepki göstermek için bir araya geldiklerini söyledi.

15 Temmuz akşamı hainler tarafından saldırılar gerçekleştirildiğini belirten Yüksel şöyle konuştu:

"Her ne kadar düşmanımız olsa da bizim de birlik, beraberliğimiz ve azmimiz o kadar büyüktür. 15 Temmuz günü vatandaşımızın sivil savunmayla, darbeye ve hainlere karşı nasıl dik durduğunu hep beraber gördük. Çok şükür ki bu ülke hainlere emanet edilmedi. Asker ve polisimiz burada, hakim ve savcımız burada topyekün siyasi bir görüş değil, siyasi bir oluşum değil burada farklı görüşten siyasi arkadaşları gördüm bu yürüyüşte. Ülkemize, birliğimize ve beraberliğimize yönelik saldırı olduğu zaman hep beraber tepki göstermek zorundayız. Bizim başka ülkemiz yok, gidecek başka yerimiz yok."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler