FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Şanlıurfa'da çocuklar, darbe girişimini engellemek isterken hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okudu

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da çocuklar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini engellemek isterken yaşamını yitirenler için Kur'an-ı Kerim okudu.

İpekyol Gençlik Merkezi tarafından saldırılarda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Mustafa Direkli'nin (20) Bediüzzaman Mezarlığı'ndaki kabrinde program düzenlendi.

Aralarında Suriyelilerin de bulunduğu merkez bünyesindeki çocuklar, ellerindeki posterlerle darbe girişimine tepki gösterdi.

Burada Kur'an-ı Kerim okuyan çocuklar, duaların ardından vatandaşlara meyve suyu ve lokum dağıttı.

Merkez Müdürü Müslüm Aktabur, gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe girişimine tepki göstermek ve şehitleri anmak amacıyla program düzenlediklerini söyledi.

Çocuklara vatan sevgisini aşılamayı hedeflediklerini anlatan Aktabur, şunları kaydetti:

"Darbe girişiminin ardından toplumun her kesimi, birlik ve beraberlik sergiledi. Böylece darbe girişimi tüm yurtta olduğu gibi burada da amacına ulaşamadı. Üyelerimiz de darbeye karşı olduklarını göstermek için burada. Şehitlerin belki bizim duamıza ihtiyacı yok ama onları unutmadığımızı göstermek için buradayız. Bu dik duruşu sergileyen ve demokrasiye sahip çıkan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz."

Çocuklardan Mura Örüç ise şehitler için dua edip Kur'an-ı Kerim okudukları için mutlu olduğunu belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler