FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harmandar:- "15 Temmuz'da gözü dönmüş, merhametsiz, insanlıktan nasibini almamış hain darbeciler, iç ve dış hain mihraklarla birlikte ülkemizi ele geçirmek, demokrasimizi yıkmak insanlarımıza zulmetmek içi

MUĞLA (AA) - Muğla'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetine devam ediyor.

Menteşe ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Darbe girişimine tepki gösteren sloganlar atan vatandaşlar, "Bu vatan sahipsiz değil", "Aziz milletin demokrasi destanı", "Vatan evlatları demokrasiye sahip çıktı" yazılı pankartlar taşıdı.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından dua edildi.

Muğla Mehteran grubunun çaldığı marşları hep birlikte seslendiren vatandaşlara Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve AK Parti İl Başkanı Kadem Mete de eşlik etti.

Meydanda toplanan vatandaşlara hitap eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, 15 Temmuz akşamı darbeci FETÖ terör örgütü kalkışmasının milli iradeye, demokrasiye, cumhuriyete ve TBMM'ye yapılan hain bir hareket olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine milletin canları pahasına da olsa meydanları doldurduğunu belirten Harmandar, "Biz meydanlarda düşmanlara geçit vermedik. Hepsini bozguna uğrattık. Ülkemize vatanımıza sahip çıktık. Bu kutsal direnişte şehitler verdik, gazilerimiz oldu. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.

15 Temmuz'da Türk milletinin dünyaya bir örnek çizdiğine işaret eden Harmandar, "15 Temmuz'da gözü dönmüş, merhametsiz, insanlıktan nasibini almamış hain darbeciler, iç ve dış hain mihraklarla birlikte ülkemizi ele geçirmek, demokrasimizi yıkmak, insanlarımıza zulmetmek için halkımıza ateş açtı. Milletimiz o gece tankların karşısında dimdik durmuş, kadını, erkeği, genci, çocuğu ve yaşlısıyla şehadete yürümüştür." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ise Muğla'da demokrasi nöbetinin sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Halkımız sınırda vatanı korumak için nöbet tutan Mehmetçik gibi meydanlarda nöbet tutuyor ve meydanları boş bırakmıyor. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bu meydanda kurulan demokrasi kürsüsünde her görüşten insanımız konuşma yapıyor. Burada Türk bayrağı var, marşlarımız var, birlik ve beraberliğimiz var. Ülkemizin varlığına kasteden bir çete bizde ciddi travma yarattı. İleriki dönemlerde mutlaka bilimsel bir çalışma yapılacaktır. Maalesef bu milleti kendi silahlı kuvvetlerinden ürkecek, kendi selasından farklı anlamlar yükleyecek bir hale dönüştürdü bu hain çete. Ama biz bu travmaları da aşmasını bilen bir milletiz. Çanakkale destanı yazmış bu milletin 15 Temmuz'da Türkiye'nin her yerinde gösterdiği dayanışma aslında Çanakkale'den çok da küçümsenecek bir olay değil."

Mete, Türk milletinin sağcısıyla, solcusuyla, Alevi'siyle, Sünni'siyle, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Abaza'sıyla bir arada yaşayabilme, bayrağına, milletine, devletine, sahip olma imkanını ele geçirdiğini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :