FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Amasya'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetini" sürdürüyor

AMASYA (AA) - Amasya'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetine" devam ediyor.

Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan ve 9 gündür demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, ellerinde bayraklarla sloganlar attı. Vatandaşlar, darbe girişimine karşı hayatını kaybeden şehitler için dua etti.

Amasya Valisi Salih Işık, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve protokol üyeleri, meydanda toplanan vatandaşlarla sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.

Başkan Özdemir, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz akşamı Türk milletinin örf, adet ve ahlakından nasibini almamış bir takım cuntacı askerin, Türkiye Cumhuriyeti'ni cebren ve hile ile ele geçirmeye çalıştığını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bağımsızlık savaşını başlatan bir ecdadın torunları olan Amasyalıların hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin meydanları doldurduğunu anlatan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu millet, asil ve kahramandır. Bu millet nice böyle hainlere hak ettiği dersi verdi. 9 gündür milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliği, inancı, bayrağa ve devlete bağlılığı onlara en büyük dersi verdi. Biz bir oldukça, yüreklerimiz bir olduğu sürece önümüze kimse gelemez. Biz inanalım, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmayalım. Günlerdir çektiğimiz ızdırap, sıkıntı yeni şahlanmış Türkiye'nin sancıları. Türkiye tarihinde darbeler tozlu yapraklar arasında kaybolup gidecek. Millet iradesi üzerinde başka bir güç yoktur. Olamaz zaten."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :