FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Birlik Vakfı Kurucular Kurulu: - "Haince suikasta ve saldırıya hedef olan; seçilmiş muhterem Cumhurbaşkanımıza, hükümete, meclise ve saygıdeğer üyelerine, Genelkurmay Başkanı ve komuta kademesine, güvenlik güçlerimize, topyekun milletimize geçmiş olsun de

İSTANBUL (AA) - Birlik Vakfı Kurucular Kurulu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınayarak, "Haince suikasta ve saldırıya hedef olan; seçilmiş muhterem Cumhurbaşkanımıza, hükümete, meclise ve saygıdeğer üyelerine, Genelkurmay Başkanı ve komuta kademesine, güvenlik güçlerimize, topyekun milletimize geçmiş olsun demeyi insani ve vatani bir görev biliyoruz." açıklamasını yaptı.

Birlik Vakfı Kurucular Kurulu'ndan yapılan açıklamada, darbe girişiminin aziz milletin feraset, cesaret ve kararlılığıyla önlendiği ifade edilirken, saldırı karşısında bütün milletin yekvücut olup, göğsünü siper ederek bu hain kalkışmaya dur dediği kaydedildi.

Açıklamada, "Haince suikasta ve saldırıya hedef olan; seçilmiş muhterem Cumhurbaşkanımıza, hükümete, meclise ve saygıdeğer üyelerine, Genelkurmay Başkanı ve komuta kademesine, güvenlik güçlerimize, topyekun milletimize geçmiş olsun demeyi insani ve vatani bir görev biliyoruz." ifadelerine yer verildi.

- "Milletin birbirine kenetlenme zamanıdır"

Açıklamada, milletin devletin varlık ve bekasına kast edenlerin karşılarında minarelerden yükselen sela seslerinin, onun maneviyatı etrafından kenetlenen milleti bulduğunun hatırlatıldı.

Sürecin milletçe herkes için azami dikkat gerektiren bir süreç olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İnanış, düşünce ve yaklaşım farklılıklarını bir tarafa bırakarak milletin birbirine kenetlenme zamanıdır. Hep birlikte, milletin hak ve hukukuna, milli iradeye, özgürlüklere, demokrasiye ve ülkemizin maddi ve manevi bütün kazanımlarına birlikte sahip çıkma zamanıdır. Hiç şüphesiz milletimizin ve devletimizin bekasına yönelmiş, hukukuna tecavüz etmiş bu ihanet hareketine karşı yapılan milletin soylu direnişi, büyük tarihimizde, şanlı yerini alacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler