FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Nevşehir'deki demokrasi nöbetine, Bayırbucak bölgesinden gelen Türkmenler de katıldı- Sultan Hamit Han Tugay Komutanı Abdullah: - "Biz Osmanlı torunları olarak her zaman ay yıldızlı bayrak altında, Cumhurbaşkanımızın safında yer alıyoruz"

NEVŞEHİR (AA) - Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmenleri, Nevşehir'e gelerek "demokrasi nöbeti"ne katıldı.

Nevşehir’de Türk Telekom binası önünde toplanan çok sayıda vatandaş, burada sloganlarla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda "demokrasi nöbeti" tutan kalabalık, Nevşehir Belediyesi mehteran takımının gösterisini izledi.

Darbe girişimini protesto etmek isteyen kalabalık arasında Bayırbucak bölgesinden gelen Türkmenler de yer aldı.

Ülkelerinde yaşanan saldırılara rağmen Türkiye'deki darbe girişimine tepkisiz kalmayan Türkmenler, otobüslerle demokrasi nöbetinin yapıldığı alana geldi.

Platforma çıkarak kalabalığı selamlayan Sultan Hamit Han Tugay Komutanı Ömer Abdullah, en zor günlerde Bayırbucak bölgesinde kendilerini yalnız bırakmayan Türk halkına teşekkür etti.

Saldırılara karşı 5 yıldan beri Bayırbucak bölgesinde etten duvar ördüklerini aktaran Abdullah, "Allah lütfetti, yedi düvele karşı savaşmayı tüm ecdadımız gibi bize de nasip etti." dedi.

Abdullah, şöyle devam etti:

"Bugün ecdadımız, canımız, kanımız, atan damarımız birdir. Biz Bayırbucak'ta ikinci Çanakkale'yi yaşadık. Allah'a hamd olsun bütün bunlara rağmen ayaktayız. Bugün burada olmamızın sebebi Türk bayrağı altında dünyanın neresinde olursak olalım kanımızın son damlasına kadar hazır olduğumuzu göstermek içindir. Biz Osmanlı torunları olarak her zaman ay yıldızlı bayrak altında, Cumhurbaşkanımızın safında yer alıyoruz. Bizi ne paralel, ne İsrail ne de Amerika’ya çalışan işbirlikçiler hiçbir güç durduramaz. Kimse bayrağımıza göz dikmesin çünkü bu bayrak yıllar önce kanla yoğrulmuş."

İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneğince alandakilere su dağıtıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :