FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: "Askeri tesislerdeki kuşatmamız devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız 'normale dönün' diyene kadar da devam edecek. İş makinelerimiz, araçlarımız oradaki nöbetlerini sürdürecekler"- "Maalesef devlet içerisinde y

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Askeri tesislerdeki kuşatmamız devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız 'normale dönün' diyene kadar da devam edecek. İş makinelerimiz, araçlarımız oradaki nöbetlerini sürdürecekler." dedi.

Toçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi hareketlenmenin olduğunu duyar duymaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da "sokaklara inin" talimatıyla hemen milletvekilleriyle Kent Meydanı'na doğru hareket ettiklerini söyledi.

Olayı çözmeye, Türkiye'de neler olup bittiğini anlamaya çalıştıklarını vurgulayan Toçoğlu, "Burada toplanmaya, vatandaşlarımızı organize etmeye çalıştık. Tabii kısa süre içerisinde vatandaşlarımız meydana toplanmaya başladı. Bir yandan da Sayın Valimizle irtibata geçerek neler yapılabileceği konusunda koordinasyon sağlamaya çalıştık." diye konuştu.

Toçoğlu, darbe durumlarında öncelikli olarak valilik, belediye binası, emniyet müdürlüğü binaları işgal edildiği için bu bölgelerde tedbir almaya çalıştıklarını belirterek, belediye araçlarıyla bu işe kalkışan teröristlerin hareket alanlarını daraltmaya gayret sarf ettiklerini dile getirdi.

- "Halkımıza büyük minnet borcumuz var"

Meydandaki vatandaşları valiliğe yönlendirerek kısa sürede oranın işgalden kurtarılmasının sağlandığını aktaran Toçoğlu, "Sayın Valimizle tekrar durumu kontrol altına aldık. Ondan sonra da bu işler sona erene kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla meydanlarda organize olacağımızı ifade ettik. O gece sabaha kadar vatandaşlarımızla buradaydık. Onların yoğun talebi üzerine meydanın adı 'Demokrasi Meydanı' oldu. Çünkü Sakarya'daki direnişin merkezi, bu meydandı, olmaya da devam ediyor. Bugün 7. günündeyiz. 6 gündür her gece akşam saatlerinden itibaren gün ışıyana kadar bu meydandayız." ifadelerini kullandı.

Türk halkına çok büyük minnet borçları olduğunun altını çizen Toçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"55 bin-80 bin arası insan burada. Çok sevindirici bir durum var. Böyle zamanlarda insanların kontrolsüz hareket yapmalarını engellemek zordur ama Sakarya'da bu kadar büyük kalabalık geceler boyu toplanmasına rağmen hiç kimsenin burnu kanamadı. Sadece bu teröristlerin valiliği işgali esnasında yaraladığı vatandaşlarımız var, onların da durumları iyi elhamdülillah. Bir başka sevindirici tarafımız da Sakarya'da bütün kesimlerin bu darbeye ortak olarak karşı çıkmaları oldu. Askeri tesislerdeki kuşatmamız devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız 'normale dönün' diyene kadar da devam edecek. İş makinelerimiz, araçlarımız oradaki nöbetlerini sürdürecekler. Maalesef devlet içerisinde yuvalanmış, milletin parasıyla ülkeyi savunmak için elde edilen silahları kendi vatandaşına karşı kullanacak bir terörist grubun ülkemizin yönetimine el koyma hareketi, elhamdülillah vatandaşımızın çok büyük direnişi, yöneticilerimizin de büyük basiretiyle önlenmiştir. İnşallah bundan sonra bu tür eşkıyalıklara hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz."

Toçoğlu, FETÖ'nün her türlü hilesine karşı hazırlıklı olduklarını ifade ederek, bu konuda asla geri adım atılmayacağını dile getirdi.

Orduya saygılarının sonsuz olduğunu, dertlerinin ordu içerisinde yuvalanmış teröristler olduğunu vurgulayan Toçoğlu, millete hizmet etmesi gereken bu askeri tesislerden çıkan tank ve silahların vatandaşa yönelmesi durumunda gerekeni yapacaklarını belirtti.

"Suyunu kestik, eğer gücümüz yeterse havasını da keseriz." diyen Toçoğlu, "Bunda bir mahsur yok, bunu yapmak zorundayız zaten. Çünkü siz başarılı olursanız, herhalde siz gereğini yapacaksınız. Onun için suyunu da kestik, ablukalarımız da devam ediyor." dedi.

- "Gözden kaçan varsa gereken yapılacak"

Darbe girişiminin şaka bir konu olmadığını, ülkenin geleceğine el koyma, ülkeyi kan gölüne çevirme gibi bir teşebbüsün durdurulduğunu anlatan Toçoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biraz daha zaman geçtikçe nasıl bir tehlike atlattığımızı görme şansına sahip olacağız. Tabii ki sadece bu darbeciler değil, bu teröristlere destek veren herkes bu darbenin fiili olarak suçlusu sayılacak. Kurum ve kuruluşlar da yuvalananlar, bunlara gereken mutlaka yapılacak. Biz Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak zaten elhamdülillah bu yapılanmaya çok fazla taviz vermemiş bir belediyeyiz. Belki ufak tefek taşeronlara ilişkin orada araştırma yapıyoruz. Biz zaten yönetici kadrolarımızda çok sağlam bir belediyeyiz. Gözden kaçmış bir durum varsa zaten hemen kurmaylarımla toplantı yaptım, en küçük bir taviz verilmeyecek. Eğer bu darbeye karşı değilseniz, bu darbeye karşı olduğunuzu ifade etmiyorsanız siz darbecisiniz ve size gereken yapılır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :