FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

- Amatör kulüp temsilcilerinin oluşturduğu Spor Platformu, darbe girişimini kınadı


İSTANBUL (AA) - Amatör kulüp temsilcilerinin oluşturduğu Spor Platformu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Platformdan yapılan yazılı açıklamada, kalkışma sırasında halkın darbeciler karşısında dik durduğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise meydanı darbecilere bırakmayarak yeni bir destan yazdığı vurgulanarak, "Darbe teşebbüsünde bulunanların kendi vatandaşına kurşun sıkması, kendi meclisini ve kurumlarını bombalaması affedilmez bir ihanettir. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Türk milletinin darbe girişiminin üstesinden gelerek cumhuriyetine sahip çıkmasından ve demokrasiye, hukuk devletine bağlılığını göstermesinden onur ve gurur duyuyoruz." denildi.

Platformun, darbe girişimine ilk andan itibaren karşı durduğu belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Son 14 yılda Türkiye'yi yeniden inşa eden, Türkiye'ye yüzlerce spor tesisi kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ay-yıldızlı al bayrağımızı yere düşürmemiştir. Davası Türkiye Cumhuriyeti'ni uluslararası alanda başarıyla temsil etmek, İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmek ve ay-yıldızlı bayrağımızı hep zirveye taşımak olan biz sporcular, yapılmaya çalışılan darbe girişiminin cuma gecesinden beri karşısında ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler