FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Eskişehir, Kütahya ve Yalova'da FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor

ESKİŞEHİR/YALOVA/KÜTAHYA (AA) - Eskişehir, Yalova ve Kütahya'da, vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkileri sürüyor.

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine tezahüratta bulundu. Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruşları tarafından nöbet eylemindeki vatandaşlara içecek ve yiyecek ikram edildi. Darbe girişimde hayatını kaybedenler için okunan Kur'an-ı Kerim'e vatandaşlar da eşlik etti. Vatandaşların Vilayet Meydanı'ndaki protestoları sürüyor.

- Yalova

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyan Yalovalılar, aileleri ve çocuklarıyla birlikte ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Vatandaşlar, dev ekranda televizyon kanallarından gündemi takip etti ve haber bültenlerini izledi. Meydandakiler, "Darbelere karşı direneceğiz", "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Recep Tayyip Erdoğan" ve ''Darbeye hayır" sloganları attı.

- Kütahya

Kütahya'da da "demokrasi nöbeti" tutmak için kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara yine akın etti.

Zafer Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, konuşmalar sırasında sık sık, "İdam cezası geri gelsin", "Dik dur eğilme, bu millet seninle" ve "Devlete uzanan eller kırılsın" sloganları attı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler