FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AKİB Başkanlar Kurulu, FETÖ'nün darbe girişimini yayımladığı mesajla kınadı

MERSİN (AA) - Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Başkanlar Kurulu, yayımladığı mesajla Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

AKİB'in yayımladığı mesajda, darbe girişimi şiddetle kınanırken, "Tarihimize kara bir leke olarak geçecek, milletimizin iradesine ve demokrasimize yönelik bu saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz." denildi.

Türkiye'nin milleti ve devletiyle birlik, beraberlik sergilemesiyle girişimin üstesinden gelindiğinin vurgulandığı mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Halkımızın, emniyet ve kolluk birimlerimizin, demokrasi ve seçilmiş hükumetini darbe yanlılarına karşı cesurca savunması, ülkemizde artık böyle girişimlere yer olmadığını ve bu tür girişimlerin başarısızlığa mahkum olduğunu gözler önüne sermiştir. Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkma ve bölmeye yönelik planları boşa çıkaran, demokrasisine sahip çıkan devletimize ve milletimize minnettarız. Ülkemiz ve milletimiz, milli birlik ve beraberliğini yok etmeye yönelik gerçekleştirilen girişimlere karşı kararlı mücadelesine devam edecektir. Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde bu zor günleri atlatacak ve eskisinden çok daha güçlü olarak ilerlemeye devam edeceğiz. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz girişimin karşısında olduğumuzu, seçimle gelmiş bir hükümet dışında hiçbir iradeyi tanımadığımızı, devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu belirtir ve demokrasi karşıtı tüm girişimlerin karşısında olmaya devam edeceğimizi, Akdeniz İhracatçı Birlikleri olarak açık ve net şekilde bir kez daha dile getiriyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :